Sørøya på langs!

Fellestur, Fottur, Ungdom, Eventyr, Ukestur
DNT ung Troms
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT ung Tromsø på sommerens råeste eventyr!

Sørøya på langs, fra Hasvik til Akkarfjord. Fantastisk natur med fiskevann, fjell og kritthvite strender. Vi bærer med oss det vi trenger i ryggsekkene våre, sover i telt og nyter herlige dager på tur sammen.

Vil du være med på årets langtur?

Aldersgrense 16-23 år.

5. – 13. august tar DNT ung Tromsø deg med til  – Sørøya, den grønne øya i nord!

Vandringen starter i Sørvær. Vi blir i grove trekk å følge den helt nye turløypa fra sør til nord. Merket rute følger for det meste høydedraget på øya. Turen er ca. 100 km lang. Ved forventet fremdrift får vi tid til å prøve fiskelykken i ørretvann, ha bålkos ved strand og vann, ta avstikkere til noen av Norges flotteste sandstrender, besøke Tarhalsen helt i nord før vi avslutter med hurtigbåten fra Akkarfjord til Hammerfest. Vi vandrer i variert terreng i 8 fulle dager. Turen kan være krevende da sekkene med all mat, telt og kokeutstyr kan bli tung. Dette er en tur på sensommeren i Vest-Finnmark så husk å ta med badeutstyr og dunjakke, du kan få bruk for begge!

For turprogram, se lenger ned.

Dette er turen for deg som har vært litt på tur fra før av. Vi skal gå ca. 10 mil, med full oppakning, dvs. dagsetapper på litt over en mil. Du bør ha gått med tung sekk (15kg) tidligere, og vite hvordan både telt og brenner fungerer. For at turleder skal bli best mulig kjent med deg på forhånd er det et krav om at du er med på en aktivitet i regi av DNT ung i forkant, samt obligatorisk dagstur i juni. Dette er for at turleder kan bli litt kjent med deltagerne på forhånd, samt å sikre at alle får en hyggelig, lærerik og fantastisk tur! Er du usikker på noe, ta kontakt med turleder Maja på telefon eller mail, så finner vi ut av det.

Aldersgruppe: 16-23 år

Antall deltakere: min. 6, maks 10 – førstemann til mølla! Medlemmer i DNT ung Troms vil bli prioritert. PS. Det koster bare 205 kroner å bli medlem av DNT ung, dersom du er mellom 13 og 18 år.  Er du eldre, koster det 340 kroner i året. Du melder deg enkelt inn HER

Egenandel: 1000 kroner for medlemmer av DNT ung Tromsø.

DNT ung Tromsø sponser over halve deltakeravgiften med mottatte ungdomsmidler! Egenandelen dekker fly fra Tromsø til Hasvik og fra Hammerfest til Tromsø, innleid buss fra Hasvik til Sørvær, hurtigbåt fra Akkarfjord til Hammerfest og taxi til flyplassen i Hammerfest og felles middager på turen. Frokost, lunsj og evt. snacks står deltagerne for selv.

Påmeldingsfrist: 31.mars.

Påmeldingsfristen er satt tidlig for å få flybilletter. Merk at påmelding er bindende!
De som får plass på turen, vil få e-post med kontonummer for innbetaling av deltakeravgiften. Påmeldingen er først gjeldende når deltakeravgiften er betalt.

Alle deltagere må  ha egen GYLDIG reiseforsikring.

Hovedturleder på turen er 21 år gamle Maja Tjosaas.

Med seg vil hun ha en annen erfaren turleder.

Turprogram

(NB! Merk at det kan komme endringer i dagsprogram)

Dag 1: Vi setter oss på flyet i retning Hasvik. Med oss har vi mat og camputstyr for 9 dager. Vi ankommer Hasvik 08.20 den 5. august, og tar derfra innleid buss til Sørvær der ruta starter. Fra Sørvær går vi så langt vi kommer ila.dagen og slår camp og lager oss middag.

Dag 2: Kommer

Dag 3:  Kommer

Dag 4-7: Kommer

Dag 8: Vi står opp tidlig og utnytter dagen. Vi lar teltene stå og går med lette sekker nordover på øya. Oppe på den 320 meter høye toppen finner vi Kjøttvikvarden; en 12,5 meter høy varde, bygget i 1853 som navigasjonsmerke. Den er et enestående kulturmerke og kanskje den eneste i verden i sitt slag. På finværsdager er utsikten herfra fenomenal.

Vi følger stien videre nordover til vi kommer til Tarhalsen, den ytterste nordlige enden av Sørøya. Her går Fyrvokterveien, bygget i 1931-32. Stien ble restaurert for få år siden, slik at rekkverk og stiger er trygge. Stien slynger seg opp og ned bratte skråninger og enkelte steder stuper det rett ned i havet. Men som ellers på Sørøya er det fullt av blomster der de klamrer seg fast mot storhavet.

Vi går tilbake til campen ved Sandfjellet og lager oss en sen middag :)

Dag 9: Siste turdag pakker vi sammen camp og går til Akkarfjord der vi kan kjøpe hver vår is i den lokale butikken før vi tar hurtigbåt over til Hammerfest, det tar ca. 30 min. Fra kaia i Hammerfest tar vi taxi opp til flyplassen. Full av inntrykk, og kanskje med neste tur i tankene, setter vi oss på flyet hjem til Tromsø – slitne og fornøyde!

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av Troms Turlag og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Har du spørsmål – ta kontakt på mail eller på telefon :)

Sørøya på langs!

Bli med DNT ung Tromsø på sommerens råeste eventyr! Sørøya på langs, fra Hasvik til Akkarfjord. Fantastisk natur med fiskevann, fjell og kritthvite strender. Vi bærer med oss det vi ...

Turledere:

• Lene Bækkevold