Dagskurs skred for ungdom

24. mars kl. 10:00 - 19:00
Kurs, Skredkurs, Dagskurs, Dagskursskred
DNT ung Troms, Ascent Descent
Dette arrangementet er over!

Toppturer er en utrolig spennende og populær måte å komme seg ut på. Likevel er det mer utfordrende å ta egne vurderinger og bedømme hva man kan og ikke kan gjøre på en trygg måte når man legger ruta selv. Derfor har vi gleden av å arrangere til et dagskurs skred. Kurset er for ungdomsmedlemmer mellom 13 og 26 år. Hvis du tenker at dette høres helt rått ut - eller kanskje også litt skummelt, så er det bare å melde seg på.

KURS: Kurset vil være en innføring i hvordan unngå skredterreng, og også hvordan man bruker sender/mottaker for å utføre kameratredning. Det er ikke nødvendig med skredkunnskaper eller erfaring fra toppturer fra før.

HA MED:

• Skredutstyr: Spade, søkestang, sender/mottaker - du kan få låne sender/mottaker, spade og søkestang fra DNT ung - men må da gi beskjed om dette i påmeldingen.
  • Varme klær: Tørr ullskjorte, dunjakke, ekstra lue og votter
  • Deltagere må ha ski (inkludert feller) som egner seg for nedkjøringer. Splitboard går også fint.
  • Energipåfyll: Mat og drikke som varer hele dagen. Ta med minimum nok til to lunsjer!
  • Ryggsekk til alt utstyret

VIKTIG OM UTSTYR: Fjellski og feller funker flott. Denne dagen er det ikke nødvendig med toppturutstyr.

GRATIS: Vi har fått støtte fra Bjørnstad-stiftelsen for å kunne arrangere dette kurset, og vi har leid inn instruktører fra Ascent Descent. Det blir ingen kursavgift, alt er gratis - det eneste du selv må stå for er å komme deg til oppmøtested. Vi skal etter beste evne legge til rette for samkjøring. Har du behov for skyss fra Eide - gi beskjed også om dette :)

TID OG STED: Søndag 24. mars, Kvaløya.

OPPMØTESTED: Eide Handel klokka 09:00.

DELTAKERE: Maks 12 stykk.

PÅMELDING: Her på nettsidene. Obs! Påmeldingen er bindende.
Gjør oppmerksom på at selv om kurset er gratis, vil vi sende faktura på 500 kroner til påmeldte som ikke møter opp eller gir beskjed om at de er forhindret fra å delta.
Kan du ikke lenger være med, send e-post til troms@dnt.no

MEDLEMMER: Kurset er kun for medlemmer av DNT. Ikke-medlemmer vil få anledning til å melde seg på etter 20. mars.

PS. Det koster bare 215 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mellom 19 og 26 år koster det 350 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye tryggere og triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av DNT ung og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Dagskurs skred for ungdom