3 topper, 1 dag!!! Kjølen-Storbukt tinden-Rødtinden

23. juni kl. 09:00 - 18:00
Fellestur, Fottur, Sosialt På Tur, Topptur, Mestring, Fjelltur, Fjellglede
Barnas Turlag Tromsø

Når vinter/vår blir til sommer, snøen smelter og det kribler i fotene etter fjelltur til fots.... da inviterer Barnas Turlag Tromsø de største barna fra 9/10 år og oppover med forelder/foresatte og de yngste i DNT-ung med på topptur - og ikke bare 1 topp, men hele 3 topper på en herlig laaaang dagstur!!!

Bli med oss på midtsommertur på vakre Kvaløya!

Vi møtes kl.09.00 søndag 23 juni ved Skihuset på Storelva. Det er mulig å parkere ved Skihuset (husk betaling) eller ved Kvaløya Videregående skole. For dem som ikke disponerer bil, så ta buss nr. 42 og stå av ved Storelva snuplass. BT ordner (sponser) med busstransport fra Skihuset til Finnvikvannet, der turen begynner.

Dersom lavt skydekke/tåke vil turen bli utsatt. Og dersom sein snøsmelting i fjellet vil turen også bli utsatt.

Første etappe går fra Finnvikvannet 229moh til Kjølen 790moh i jevnt stigende terreng, ca 5,5km. Etter en god pause på Kjølen går turen videre til neste topp Storbukt tinden 568moh, ca. 3,5km i slakt fallende terreng og til slutt litt oppover til Storbukt tinden. Etter enda en god pause går turen videre nedover til siste topp Rødtinden 470moh, ca.1,5km. Siste etappe fra Rødtinden til Skihuset går bare nedover, ca. 2,5km. Forventet ankomst Skihuset rundt kl.18.00, men dette er helt avhengig av gruppa, vær og stemning.

Målet med denne turen er IKKE å gå så fort som mulig, men å nyte en lang og deilig dag på tur i godt turselskap. Ingen stress, bare kos og glede over å være på tur! Og ikke minst nydelig utsikt. Vi går i samlet flokk fra start til slutt. Om behov vil gruppen bli delt inn i mindre grupper. Men vi starter og slutter samlet, og vi møtes på alle toppene.

Når vi kommer til Skihuset blir det "pølsefest". Gilde spanderer 2 stk. pølser per pers. Om du/dere ønsker mer å spise enn dette, så ta med ekstra. Barnas Turlag spanderer saft på alle og ordner med bål. Mens pølsene grilles, er det mulig å ta seg en deilig kjølig dukkert i kulpen i Storelva.

Denne turen er totalt ca.13-14 km og rundt 600 høydemeter. Det er derfor en fordel for en god turopplevelse at de som deltar på denne turen er vant med å gå noe distanse. Denne turen er bare for de største barna i Barnas Turlag fra 9/10 år og oppover, med forelder/foresatte, og for de yngste i DNT-ung.

GRATIS for medlemmer (familier der barna er medlem). Pris for ikke-medlemmer:130,-  per person (både for voksen og barn).

Påmelding fra 15 mai. Husk å melde alle på i turfølget. Dette av hensyn til plass nok alle påmeldte på bussen.

Ta med: Solid matpakke og snacks til en lang dagstur. Evt. ekstra middag/kveldsmat å grille. Egen drikke. Sitteunderlag. Evt. ekstra klær (avhengig av vær og temperatur). Badeklær for de som planlegger bading i kulpen etterpå.

Vi sees på tur - turklem fra Tine Mikkelsen, turleder

PS. Det koster bare 130 kroner å være medlem av Barnas Turlag. Det er lekende lett å melde seg inn, og det gjør du enkelt HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn!  Turleder har ofte egne unger med, så vær grei og bidra, så får alle en god opplevelse.

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette.

3 topper, 1 dag!!! Kjølen-Storbukt tinden-Rødtinden

Turleder: