3 topper, 1 dag!!! Kjølen-Storbukttinden-Rødtinden

7. juli kl. 09:00 - 18:00
Fellestur, Fottur, Sosialt På Tur, Topptur, Mestring, Fjelltur, Fjellglede
Barnas Turlag Tromsø
Dette arrangementet er over!

Når vår blir til sommer, og det kribler i fotene etter fjelltur til fots.... da inviterer Barnas Turlag Tromsø barnefamilier med "store" barn med på topptur - og ikke bare 1 topp, men hele 3 topper på en herlig laaaang dagstur!!! 2 av disse toppene er Turbo-topper, Kjølen og Rødtinden!

Bli med oss på midtsommertur på vakre Kvaløya! Mulighet for både aking og bading (for de tøffeste) på en og samme tur!

​​​​Vi møtes kl.09.00 søndag 7 juli ved Skihuset på Storelva. Det er mulig å parkere ved Skihuset (husk betaling), ved Kvaløya Videregående skole eller ved Storelvahallen. For de som ikke disponerer bil, så ta buss nr. 42 og stå av ved Storelva snuplass. BT ordner (sponser) med busstransport fra Skihuset til Finnvikvannet, der turen begynner.

Første etappe går fra Finnvikvannet 229moh til Kjølen 790moh i jevnt stigende terreng, ca 5,5km. På veien oppover må vi gå over flere snøpartier, men snøen er fast og fin å gå på. Etter en god pause på Kjølen og tid til aking, går turen videre til neste topp Storbukttinden 568moh, ca. 3,5km i slakt fallende terreng og til slutt litt oppover til Storbukt tinden. Etter enda en god pause går turen videre nedover til siste topp Rødtinden 470moh, ca.1,5km. Siste etappe fra Rødtinden til Skihuset går bare nedover, ca. 2,5km. Forventet ankomst Skihuset rundt kl.18.00, men dette er helt avhengig av gruppa, vær og stemning.

Målet med denne turen er IKKE å gå så fort som mulig, men å nyte hvert et sekund på laaaang og deilig fjelltur i godt turselskap. Ingen stress og mas, bare kos og glede over å være på tur! Og ikke minst nydelig utsikt. Vi går i samlet flokk fra start til slutt. Om behov vil gruppen bli delt inn i mindre grupper. Men vi starter og slutter samlet, og vi møtes på alle toppene.

Når vi kommer til Skihuset blir det "pølsefest". Gilde spanderer 2 stk. pølser per pers. Om du/dere ønsker mer å spise enn dette, så ta med ekstra. Barnas Turlag spanderer saft på alle og ordner med bål/fyrer opp grill. Mens pølsene grilles, er det mulig å ta seg en deilig kjølig dukkert i kulpen i Storelva.

Denne turen er totalt ca.13-14 km og rundt 600 høydemeter. Det er derfor en fordel for en god turopplevelse at de som deltar på denne turen er vant med å gå noe distanse. Denne turen er bare for de største barna i Barnas Turlag med forelder/foresatte, og for de yngste i DNT-ung. Det er svært individuelt hvor langt et barn trives med å gå. Så dette er ikke en tur med absolut nedre aldersgrense. Forelder/foresatte får selv gjøre gode vurderinger om dette er en tur deres barn vil mestre.

GRATIS for medlemmer (familier der barna er medlem). Pris for ikke-medlemmer:130,-  per person (både for voksen og barn).

Påmelding fra 15 mai. Husk å melde alle på i turfølget. Dette av hensyn til plass nok alle påmeldte på bussen.

Ta med: Solid matpakke til minst 2-3 spisepauser og snacks til en lang dagstur. Drikke til hele turen. Det er mulighet for å etterfylle vannflasker fra smeltevannsbekker underveis. Evt. ekstra middag/kveldsmat å grille. Sitteunderlag. Rumpeakebrett eller kraftig plastpose/søppelsekk. Evt. ekstra klær (avhengig av vær og temperatur). Litt førstehjelpsutstyr som plaster, gnagsårplaster... Solkrem og solbriller. Badeklær/crocs/turhånddyk for de som ønsker å bade/vasse i fjellvann underveis og/eller bade i kulpen (ved Skihuset) til slutt.

Anbefaler solide fjellsko eller tursko og gamasjer (så ikke skoene blir fylt opp med snø).

Vi sees på tur - turklem fra Tine Mikkelsen, turleder

PS. Det koster bare 130 kroner å være medlem av Barnas Turlag. Det er lekende lett å melde seg inn, og det gjør du enkelt HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn!  Turleder har ofte egne unger med, så vær grei og bidra, så får alle en god opplevelse.

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette.

3 topper, 1 dag!!! Kjølen-Storbukttinden-Rødtinden

Turleder: