Bli med i Monsens fotspor gjennom indre Troms -TELTTUR

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 16:30
Til dato
18. august kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tromsturlag, Indretroms, Larsmonsen
Arrangør
Troms Turlag
Turområde
Indre Troms (se kart)

Opplevde du også Monsen minutt for minutt gjennom TV-skjermen og skulle ønske du var blant det glade turfølget? Nå har du sjansen på ny! Sommeren 2019 arrangerer Troms Turlag fellestur gjennom indrefileten av indre Troms, på samme stier som Lars Monsen og NRK fulgte.

Ruta blir som følger: 

Dag 1: Innset/Rostamo (bomveg) til Rostahytta 

Dag 2: Rostahytta via Isdalen til Gappohytta 

Dag 3: Gappohytta til Goldahytta. Muligheter for dagstur/avstikker til Treriksrøysa for de som ønsker det (6 km t/r).

Dag 4: Goldahytta til Skibotndalen/Galggo/E8. 

Se turbeskrivelse på UT.no, klikk her.  

Praktisk info: 

Transport: 

Det er ikke mulig å komme helt til startstedet i Rostadalen med offentlig transport. Det går rutebuss til Nordkjosbotn og til Øverbygd, derfra må man ta drosje fram til startstedet. Rute 100 går fra Tromsø til Nordkjosbotn, og rute 106 fra Buktamoen (innlandet) til Øverbygd. Derfra må man ta drosje til startstedet øverst i Rostadalen. Det er ca 6,5 mil fra Nordkjosbotn til startpunktet og ca 3 mil fra Øverbygd og til startpunkt. Det er ikke mulig å reise kollektivt fra Tromsø via Buktamoen til Øverbygd på samme dag. Sjekk ruteinfo her. Felles transport fra Nordkjosbotn til Rostadalen kan diskuteres dersom det er flere som ønsker dette. 

Det går buss fra Galggo/Skibotndalen/E8 med det finske busselskapet Eskelisen Lapin Linjat.  (NB: Rutetabellen oppgir finsk tid.) Bussen stopper flere steder, og går via Nordkjosbotn til Tromsø. 

Kart:

Norges-serien Skibotndalen 10149 1: 50 000

Teltplass:

Det vil bli laget en teltcamp i nærheten av hyttene, de som bor i teltcampen har muligheten å bruke toalett og hvis det er felles besspising på hyttene vil det bli mulighet for teltcampen å komme inn å spise(på skift)

Tilgang på mat: 

Vi lager felles middag, nærmere info kommer. Alle må ha med tørrmat for alle dagene. Hyttene er ubetjente og har ikke matlager. 

Hund:

Skal du ha med hund, må du huske nødvendig vaksine, samt chip og hundepass som kreves for å gå gjennom Sverige. Går du inn i Finland må du ha nødvendig vaksine der også.

Pris:

I tillegg til påmeldingsavgift kommer utgifter til følgende:
- Teltovernatting på hyttetunene (betales samlet, mer info kommer)
- Utgifter til 3 fellesmiddager
- Utgifter til ev. fellestransport

Program for turen kommer. Vi er i kontakt med noen av bidragsyterne under Monsen-sendingene på NRK i fjor sommer, og vil sette sammen et spennende program for turen. 

OBS: PÅMELDING TIL TUREN ER BINDENDE!

Bli med i Monsens fotspor gjennom indre Troms -TELTTUR

Opplevde du også Monsen minutt for minutt gjennom TV-skjermen og skulle ønske du var blant det glade turfølget? Nå har du sjansen på ny! Sommeren 2019 arrangerer Troms Turlag fellestur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Arnulf Sørum
  • Monica Mikalsen