Bli med i Monsens fotspor gjennom indre Troms -TELTTUR

Fellestur

Fra dato
15. august 2019 kl. 16:30
Til dato
18. august 2019 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tromsturlag, Indretroms, Larsmonsen
Arrangør
Troms Turlag
Turområde
Indre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Opplevde du også Monsen minutt for minutt gjennom TV-skjermen og skulle ønske du var blant det glade turfølget? Nå har du sjansen på ny! Sommeren 2019 arrangerer Troms Turlag fellestur gjennom indrefileten av indre Troms, på samme stier som Lars Monsen og NRK fulgte.

Ruta blir som følger: 

Dag 1: Innset/Rostamo (bomveg) til Rostahytta 

Dag 2: Rostahytta via Isdalen til Gappohytta 

Dag 3: Gappohytta til Goldahytta. Muligheter for dagstur/avstikker til Treriksrøysa for de som ønsker det (6 km t/r).

Dag 4: Goldahytta til Skibotndalen/Galggo/E8. 

Se turbeskrivelse på UT.no, klikk her.  

Praktisk info: 

Transport: 

Det er ikke mulig å komme helt til startstedet i Rostadalen med offentlig transport. Det går rutebuss til Nordkjosbotn og til Øverbygd, derfra må man ta drosje fram til startstedet. Rute 100 går fra Tromsø til Nordkjosbotn, og rute 106 fra Buktamoen (innlandet) til Øverbygd. Derfra må man ta drosje til startstedet øverst i Rostadalen. Det er ca 6,5 mil fra Nordkjosbotn til startpunktet og ca 3 mil fra Øverbygd og til startpunkt. Det blir ordnet felles transport, info er sendt til de påmeldte. 

Det går også buss fra Galggo/Skibotndalen/E8 med det finske busselskapet Eskelisen Lapin Linjat.  (NB: Rutetabellen oppgir finsk tid.) Bussen stopper flere steder, og går via Nordkjosbotn til Tromsø. 

Kart:

Norges-serien Skibotndalen 10149 1: 50 000

Hyttene: 

Rosta-, Gappo- og Goldahytta er ubetjente hytter, uten salg av mat. Ta med sovepose eller lakenpose for å ligge inne i hyttene. 

Tilgang på mat: 

Vi lager felles middag, info sendt deltakerne. Alle må ha med tørrmat for alle dagene. Hyttene er ubetjente og har ikke matlager. 

Hund:

Skal du ha med hund, må du huske nødvendig vaksine, samt chip og hundepass som kreves for å gå gjennom Sverige. Går du inn i Finland må du ha nødvendig vaksine der også. Det er ikke tillatt med hunder i fellesrom på hyttene, det er noen få bur på hundeanneksene, og begrenset med plass i ytterganger. Dersom du ønsker å ta med deg hunden din anbefaler vi at du melder deg på teltturen i stedet. 

Pris:

I tillegg til påmeldingsavgift kommer utgifter til følgende:
- Overnatting på hyttene (betales av den enkelte på hytta)
- Utgifter til 3 fellesmiddager - info sendt til deltakerne
- Utgifter til ev. fellestransport - info sendt til deltakerne

Turlederne vil informere nærmere om programmet ved turstart. Vi er i kontakt med noen av bidragsyterne under Monsen-sendingene på NRK i fjor sommer, og vil sette sammen et spennende program for turen. 

OBS: PÅMELDING TIL TUREN ER BINDENDE!

Bli med i Monsens fotspor gjennom indre Troms -TELTTUR

Opplevde du også Monsen minutt for minutt gjennom TV-skjermen og skulle ønske du var blant det glade turfølget? Nå har du sjansen på ny! Sommeren 2019 arrangerer Troms Turlag fellestur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Monica Mikalsen
  • Arnulf Sørum