Instruktører og hjelpere til padletreff for ungdom

Kurs

Fra dato
14. juni 2019 kl. 17:00
Til dato
16. juni 2019 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Instruktører, Padletreff
Arrangør
DNT ung Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nå nærmer det seg dato for når vi åpner påmeldingen for det fjerde padletreffet for ungdom: Pangstart på kajakksesongen.

Pågangen fra ungdom som vil delta blir større og større for hvert år - begrensningene er kun tilgangen på kajakkutstyr og antall instruktører. Derfor denne invitasjonen til kajakkinstruktører og -padlere som kan og vil være med på moroa.

Er du:

  • Instruktør som vil teste ut lekne metoder og nye måter å holde kurs på, så er dette arenaen! Ungdommen tar alle utfordringer på strak arm og lærer superraskt!
  • Instruktør som ønsker inspirasjon med tanke på pedagogikk og utforskende læring (som funker like bra på voksne som på ungdom) er du velkommen. Her bytter vi triks og tips, alle mann. De fleste instruktørene har allerede gåt ETU ung med Norges Padletreff og har testet dette på de tre foregående padletreffene.
  • Fersk aktivitetsleder som vil teste deg innafor trygge rammer, så kan det ikke bli tryggere enn på dette padletreffet. Vi har maks tre deltakere per instruktør på grunnkurs, og tre voksne padlere i hver gruppe. Vi kommuniserer med VHF mellom personer på havet og på land - og det er alltid sikkerhetsansvarlig på land og hjelpere tilgjengelig på stranda. Båt i beredskap har vi også.
  • Voksen kajakkpadler som er nysgjerrig på alt som ungdommen klarer - bli med som assistent og la deg inspirere!
  • Forelder som vil være med og bidra for at ungdom skal få padleaktiviiteter, er du mer enn velkommen. Det er gull verdt med varm mat som er ferdig når deltakere og instruktører kommer på land, med assistenter som henter glemt utstyr, hjelper til med lekke tørrdrakter så instruktørene kan ha fokus på det som skjer på havet - og ikke minst er det treffets mest takknemlige jobb å være snopansvarlig på land ;) Vi bytter på å lage mat så ingen skal måtte stå ved grytene hele helga.
  • Ekspert på livet i fjæra, kjenner fugler, planter, fiskemeene utenfor Sommarøy, eller steinaldergravene på Hillesøya - uansett! Alle om vil være med og inspirere ungdommen til å bli glade i naturen er velkomne til å bidra!

På denne måten blir padletreffet en god møte- og lekeplass for både de voksne og ungdommen.

Praktisk info: 

Tid og sted:
Steinsvika på Sommarøy utenfor Kvaløya, Tromsø. Fredag 14. til søndag 16. juni - mer kan du lese her: Padletreff 2019

Oppmøte og avslutning:
Deltakerne kommer 14. juni klokka 19.00 - instruktører og hjelpere møter opp klokka 17.00 så vi får koordinert oss og er klare til å ta imot ungdommene. Første padleøkt er allerede fredag kveld.
Søndag er padletreffet ferdig klokka 15:00. Da blir det grillmiddag, avslutning og evaluering for alle gode hjelpere! Kanskje til og med litt snikøving på triksene ungdommen klarte uten unge tilskuere??

Om deltakerne og opplegget:
Padletreffet er åpent for de som er mellom 13 og 20 år, mens aktivitetslederkurset er åpent for deltakere opp til 26 år. Alle kursene er preget av lek og utforskende læring - men i tillegg har vi brukt å ha ei workshop-gruppe for de som allerede har gått grunnkurs og som "bare ønsker padle". Eksempler på workshop er midnattsolspadling, fisketur, rulling og førstehjelp i kajakk.

Unge ledsagere:
Vi holder av plasser på padletreffet for ungdom som er med instruktører og gode hjelpere på padletreffet. Husk å oppgi antall deltakere som blir med deg som instruktør i kommentarfeltet.

Overnatting
I telt i Steinsvika, ved fotballbanen på Sommarøy. Vi får låne kjøkken og toalett i klubbhuset deres.

Utstyr: 
Da tilgjengelig kajakkutstyr begrenser antall deltakere, bør du som skal bidra på havet kunne stille med eget utstyr. 

Forsikring:
Instruktører og hjelpere på havet må være medlemmer av enten Tromsø Havpadleklubb eller Den Norske Turistforening for å være dekket av våre forsikringer for frivillige.

Økonomi og mat: 
Vi dekker reisekostnadene for de frivillige. Lunsj, middag og jevnlig energipåfyll får du på lik linje med deltakerne. 
Tørrmat til frokost og kvelds må du ta med selv. 

Værforbehold:
Undertegnede kan ikke gi værgaranti, men lover herved at dersom værmeldinga sier kraftig nedbør eller vind (om så bare halvparten av fjorårets), så blir treffet avlyst.

Påmelding: 
Vet du allerede at du vil være med - meld deg på! Og husk å sette kryss for hva du kan bidra med.

Har du spørsmål - ta kontakt med ho Mia på turlagskontoret :) 

Instruktører og hjelpere til padletreff for ungdom

Nå nærmer det seg dato for når vi åpner påmeldingen for det fjerde padletreffet for ungdom: Pangstart på kajakksesongen. Pågangen fra ungdom som vil delta blir større og større for hvert ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Mia Kanstad Kulseng