Avlyst AVLYST!!! Foreldrefri helg til Trollvassbu hytte 9-10 november 2019

Fellestur

Fra dato
9. november 2019 kl. 08:00
Til dato
10. november 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sosialt, Barn, Hyttetur, Aktivitet Fottur, Uteaktiviteter, Hyttekos, Forelderfri
Arrangører
Barnas Turlag Tromsø, DNT ung , Troms Turlag
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Denne turen er desverre avlyst! Satser på ny tur ut på våren eller tidlig høst 2020.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og planlegger nå ny tur "Forelderfri helg" til Trollvassbu hytte lørdag 9. november - søndag 10. november 2019. 

Vi får med oss flinke turledere fra DNT ung Troms (Lene og Torbjørn) på helgetur til Trollvassbu, og ønsker å invitere med bare de største, tøffeste, mest turglade, ..., barna i Barnas Turlag fra 10 år og oppover, som nå er på vei inn til DNT ung, og de yngste DNT-ungdommer opp til 14/15 år. Uten foreldre!!!         

Vi gjør ett unntak for 2 "gamle" Barnas Turlag turledere.

Denne turen er bare for medlemmer (Barnas Turlag/DNT-ung).

En kveld (04.11, kl.18.00) i forkant av Forelderfri Helg vil det bli avholdt informasjons- og blilittkjent møte på Turlagskontoret, der de som allerede er påmeldt og de som har lyst, men er litt usikker, er hjertelig velkommen! 

Vi kan garantere en skikkelig sosial turopplevelse. God mat så klart. Spennende aktiviteter. Nye turvennskap. Og masse (tur)læring og mestring! I trygge rammer og under kyndig og engasjert turledelse, av DNT-ung turledere og BT-turledere.

Vi møtes lørdag 9. november (klokkeslett er ikke bestemt enda) på sommerparkeringsplassen på Snarbyeidet. Sammen går vi til fots (dersom det ikke kommer såpass mye snø at det blir skiføre) de ca. 5 km til hytta i et lett terreng. Sommerløypa, dersom vått føre. Vinterløypa, dersom frosne myrer. På turen opp går vi i roligt tempo, tilpasset gruppen. Vi tar så klart flere pauser og spiser egen medbrakt matpakke, drikke/varm drikke og snacks på turen. Og ikke minst blir bedre kjent med hverandre underveis.

Stikkord for denne helgen: Ut på tur aldri sur (uten forelder), hyttekos, spill og leker, refleks- og rebusløype ute, kart og kompass aktiviteter, gode fellesmåltider, ...., og MYE mer! Barna vil på denne turen bli delt inn i grupper og bidra med diverse praktiske gjøremål, sånn som matlaging, oppvask, rydding, hente vann i elva, hente/hogge ved, sanke ved til bålfyring, ...

Forventet retur til parkeringsplassen søndag 10. november, ut på ettermiddagen (klokkeslett er ikke bestemt enda).

Deltakerbegrensing: Max 16 barn.

Påmelding: Fra 1. november. Bare påmelding på nett via: "Meld deg på"

Egenandel: Alt er gratis, sponset av midler fra Troms Fylkeskommune. 
Dessverre ser vi oss nødt til å ta betalt dersom påmeldte mot formodning ikke møter opp uten å gi beskjed. 
Pris er 300 kroner per unge.

Barnas Turlag ordner med/spanderer alle felles måltider og overnatting. Hurra...!!!

Deltakerkriterier:

Barn/ungdom, i alderen 10-15 år, som er medlem i Barnas Turlag eller DNT-ung.

Barn og ungdom som har vært på tur før med Barnas Turlag/DNT-ung.

Barn og ungdom som er fortrolig med å klare seg uten forelder, og som har lyst på en helg uten forelder!

Barn og ungdom som elsker å være på tur!

OBS. Barn med spesielle behov, må ha med seg egen ledsager.

Ta med: Sovepose, tannbørste og tannkrem, litt dopapir og 1 stearinlys. Kompass. Brodder, evt. gamasjer, lykt/hodelykt og ekstra batterier. Lite sitteunderlag. Drikkeflaske og liten (1/2l.) thermos. Turkopp (merket med navn) og spikkekniv. Det deres barn ønsker av varm drikke til hele helgen. Ekstra klesskift/varmeklær (ekstra genser, votter, lue, buff, ullstrømper, fleese/ull bukse). Vinterjakke og turbukse/overtrekksbukse. Innesko (crocs eller lignende lette innesko/ulllester). Varme fjellsko eller vintersko (som er gode å gå med). Ikka ta med ekstra sko. Matpakke, drikke/varm drikke og tursnacks til turen Snarbyeidet - Trollvassbu hytte. Egen lørdagsgodt, og tursnacks til hele helgen. Evt. et lite kosedyr og noe (lett) lesestoff.

HUSK at alle barn må ha litt ekstra plass igjen i sekken til en del av fellesmaten! Og husk at dette selvfølgelig er en mobilfri helg!

Dersom deres barn har allergier, ønsker vi å vite om dette på forhånd.

Vi inviterer til planleggings- og informasjonsmøte på Turlagskontoret i Tromsø mandag 4. november kl.18.00, for både deltaker og en forelder/foresatt. Dersom dere bor langt unna, og ikke får til å bli med påmøtet, så ta kontakt med turleder Tine, 46810298, dersom det er noe dere lurer på.
På møtet avtaler vi også mulig samkjøring til/fra Snarbyeidet.

Vi gleder oss masse!!!

Turklem fra: "gamle" BT-turleder(e) Tine og DNT-ung turledere: Torbjørn og Lene

Det er lekende lett å melde seg inn i Barnas Turlag, og det gjør du enkelt HER

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette. 

AVLYST!!! Foreldrefri helg til Trollvassbu hytte 9-10 november 2019

Denne turen er desverre avlyst! Satser på ny tur ut på våren eller tidlig høst 2020. Vi gjentar suksessen fra i fjor og planlegger nå ny tur "Forelderfri helg" til Trollvassbu ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torbjørn Birkenes
  • Tine Mikkelsen
  • Lene Bækkevold
  • Kamilla Sofie Thorsteinsen