Hvit glede i villmarka. Vintertelting på Dyrøya og hundekjøring

2. februar kl. 16:00
Fellestur, Skitur, Overnatting, Hundekjøring, Vintertelt
Barnas Turlag Senja

Det finnes utallig mange unnskyldninger for ikke å dra på vintertur med barn. Mørketiden. Kulden. Masse klær og utstyr. Tidskrevende. Og en god del usikkerhet. Men det er så mye magisk man går glipp av, dersom man ikke gjør det!

Helgen 1.-2. februar 2020 er du hjertelig velkommen til å være med på tur! Lørdag legger vi av gårde til et fint område i Dyrøy kommune som passer godt til overnatting i telt. Vi går nok ikke så langt, da barna kommer til å finne på mye sprell. Det blir uteaktiviteter og matlaging på bål. God stemning garantert!

Etter en natt med ordentlig søvn møter vi en ivrig hundekjører. Tidligere landslagskjører Jochem forteller om kunsten å føre et hundespann. Alle får anledningen til å forsøke en runde i hundesleden og kanskje du er entusiast nok til å stå bakpå?!

MERK: Det er mulig å bare være med på hundekjøringen også (altså kun delta søndag). Men plassene til hundekjøringen er forbeholdt de som deltar på overnattingen. Ønsker du å melde deg på bare hundekjøringen gjør du bare det, men er altså ikke garantert plass før påmeldingsfristen er gått ut.

Målgruppe: 1ste - 6te klassinger med foreldrene.

Dato: Overnatting 1. februar, Hundekjøring 2. februar tidlig ettermiddag/middag. Nøyaktig tidspunkt kommer etterhvert.

Oppmøtested: Dyrøy kommune, enten Skøvatn eller Bjørkebakken. Nærmere info kommer etterhvert.

Påmelding: Senest 1 uke før turstart, DNT nettside eller jochem.cuypers@outlook.com, de som er med på vinterovernatting får prioritert plass til hundekjøring, ellers første mann til mølla, ingen krav til medlemskap i DNT, begrenset antall plasser!

Nivå: Passer for alle, spesielt de som har lyst til å oppleve noe nytt, men også lærerikt for de som kan mye fra før.

Utstyr: Man trenger varme klær, liggeunderlag (gjerne 2), varm sovepose som tåler vinterkulden, vintertelt, ski og en pulk. Dersom man ikke har slikt så kan man man låne fra venner og kommunen. Midt-Troms friluftsråd har mye utstyr til utlåns. Vi har pulker til utlåns.

Om turlederne: Kim og Jochem har vært med barna (aka ekspedisjonsfamilien) på mange ulike turer både i Norge og utlandet. Med glede forteller de om turlivet som familie.

Minstegutten Nanook (6 år) har sovet over 1000 netter i telt. Sammen med storebror Tristan har han vært på alle kommunetopper i Hordaland, utforsket Børgefjell, krysset Svartisen og padlet Reisa elva. De har vært på skitur på Svalbard, syklet Patagonia på langs, møtt 26 bjørn i Alaska og vært på tur med reindyr og slede i Sibir.

Hvit glede i villmarka. Vintertelting på Dyrøya og hundekjøring

Turleder: