Vinterturlederkurs (Nivå 4)

Voksne, Fjellsportinteresserte
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Vinterturlederkurs
Troms Turlag, DNT fjellsport Troms , DNT ung Troms

Troms Turlag inviterer til turlederkurs vinter (nivå 4)

Dette blir et helgebasert vinterturlederkurs med en langhelg, en kortere helg samt en teorikveld. Kurset baserer seg på at du må gå eget skredkurs utenom dette kurset for å bli godkjent. Kurset er det fjerde trinnet i turlederstigen til DNT, og du finner mer info om DNT sin turlederstige her: https://www.dnt.no/turleder/

Vi har satt opp følgende helger:

1. Torsdag 13. - søndag 16. februar (Indre Troms):
    Turledelse og krevende orientering vinterstid (beregn fri både torsdag og fredag).
  2. Lørdag 7. til søndag 8. mars (fjellområde nær Tromsø by):
    Nødbivuakkering vinterstid. Toppturer i bratt terreng.
  3. Teorikveld etter nærmere avtale med de påmeldte.

Forutsetning for deltakelse:

1. Skredkurs (fortrinnsvis alpint) 2 1/2 dag eller lenger skredkurs ikke eldre enn 5 år (må dokumenteres sammen med søknad/påmelding). Har du hatt oppdatering av kunnskap ved deltakelse på skredworkshops eller andre kurs innen siste 5 år, kan eldre grunnkurs vurderes. NF-skredinstruktører blir selvfølgelig godkjent, men legg ved dokumentasjon så vet vi om ditt nivå. Trenger du kurs - se oversikt over vinterens skredkurs med DNT fjellsport Troms!
  2. Godkjent sommerturledersertifikat (alle NF instruktører blir automatisk godkjent etter turlederstigen).
  3. Medlemskap i DNT(Bli medlem i Troms Turlag eller egen lokalforening).

Det er en fordel med erfaring som turleder/instruktør enten gjennom DNT eller i privat regi.
Kurset vil også ha noe ekstra fokus på brattere terreng (type toppturer på ski), i tillegg til orientering i krevende vinterterreng og flatt lys. Grunnleggende kunnskap og erfaring med orientering, kart og kompass forventes på nivå med godkjent sommerturlederkurs.

Info om påmelding: På dette kurset er det opptak etter søknad, men meld deg gjerne på her likevel - så har vi kontaktinfo til alle som er interesserte i kurset.
Deltakere fra Troms Turlag med lokallag og undergrupper har førsteprioritet fram til 10. desember. Deretter vil vi begynne å ta opp deltakere fra andre medlemsforeninger.

Søknad:
Sendes til hovedinstruktør Harald F. Aas (se epostadresse til høyre). Søknad bør som minimum inneholde informasjon om betingelsene nevnt i de to punktene ovenfor (Pkt 1 + 2). Søknadsskjema finner du her.

Informasjon som vi åpenbart (eller etter avtale med søker) allerede besitter trenger du ikke fylle ut.

Søknadsfrist: For søkere fra Troms Turlag som ønsker førsteprioritet: 10. desember. Generell søknadsfrist er 24. januar.

Pris:
Deltakere fra Troms Turlag må betale kr 2000,- i egenandel, men dette blir refundert etter fire turer som turleder.
 Ordinær pris på kurset er kr 3500,- og dette gjelder for deltakere som ikke er medlemmer i Troms Turlag. Samtidig vil vi oppfordrer alle eksterne til å søke om støtte/midler via sitt eget turlag.

Generelle vilkår:
Les våre generelle vilkår for påmelding og refusjon.

Kursledere:
Harald F. Aas, Alf Iver Kinge og Richard Fjellaksel