Kitekurs med DNT ung Troms

Ungdom, Fjellsportinteresserte
Kurs, Kitekurs, Fjellsportkurs, Grunnkurs, Kiting, Kite, Snowkite,
DNT ung Troms, Tromsø kiteklubb

Med forbehold om at kurset lar seg gjennomføre i henhold til gjeldende smitteverninstrukser fra DNT og myndighetene.

Kurset koster 1400 kr for DNT medlemmer.

PÅMELDING: Grunnet situasjonen må alle være påmeldt for å kunne delta. Meld deg på, så sender vi deg en e-post med betalingsinformasjon. Merk deg at deltakelsen din først er bekreftet når deltakeravgiften er innbetalt.

Lyst til å prøve kiting? Bli med på kitekurs med DNT ung Troms da vel! Helgen 5.-7. mars kjører vi kitekurs. Tromsø kiteklubb stiller med instruktør og DNT ung Troms stiller med turleder.

Kiting er en spennende og allsidig sport som går ut på å bruke en stor drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. På snø kiter man med ski eller snowboard.

Alder: Nedre aldersgrense på kurset er 16 år. Om du er mellom 16 og 18 år, må du ha med skriftlig tillatelse fra en foresatt for å få delta. Øvre aldersgrense på kurset er 26 år.

Alle deltakere må ha gyldig forsikring.

Vær obs på at kurssted bestemmes etter vind og vær. Du bør være i såpass god fysisk form at du kan gå en liten topptur, eksempelvis til Finnlandsfjellet, med sekk på ryggen.

Krav til deltaker :Det er viktig at deltakere klarer å ta vare på seg selv i kalde omgivelser. Kiting er en utendørsaktivitet hvor vinden brukes, dette betyr at kursene er veldig væravhengig. Det kan hende at kurset vil foregå på fjellet og deltakere må kunne gå på ski med feller, splitboard eller truger med ryggsekk med kiteutstyr. Deltakere må også kunne kjøre ned fra fjellet uten behov for assistanse. Første dag ved kitekurset skal det signeres på egenerklæring før kitekurset begynner.

Plan for helgen:

Teori fra klokken 18.00-20.00.

• Helgens agenda
  • Gjennomgang av utstyr
  • Teori (vind og styring av kite)
  • Sikkerhet

Ta med penn og papir til teorikvelden om dere ønsker å notere. Vi anbefaler at dere ser gjennom kurskompendiet i forkant av teorigjennomgangen.

Lørdag

Praktisk gjennomføring av kurset. Tidspunkt og møtested avtales dagen før (avhengig av været).

Søndag

Praktisk info:

Ski og fottøy

Kiting kan gjøres med rando- og telemarkski og snowboard. På kurs anbefaler vi ski. Det kan hende at vi må gå ett stykke til treningsområdet, alt etter hvor vi finner vind. Det bør tas med skifeller hvis du har eller låne et par truger.

Klær

Vi blir å være ute hele dagen både lørdag og søndag. Vi spiser lunsj ute, derfor må du ha med deg et ekstra sett med varme klær og helst en ekstra varm jakke til å ta utenpå når vi står stille eller tar pauser. En jervenduk eller liknende kan være smart, samt tørt skift om det skulle bli vått. Det er obligatorisk for deltakerne å bruke hjelm, og denne må du stille med selv. Om du har ryggskinne, kan den også brukes. Klubben låner ut knebeskyttere.

Mat

Ta med deg en solid matpakke og varm drikke på termos samt ekstra drikkeflaske, men husk at kald drikke kan fryse dersom det er kaldt ute.

NB! I en tidsavgrenset periode er det kun anledning til deltagelse for personer bosatt i nedslagsfeltet til Troms Turlag.

KORONA: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Husk også at i disse tider er det ikke anbefalt å dele på mat og drikke. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

PS. Det koster bare 210 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mllom 19 og 26 år koster det 350 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av dere skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette.

Turleder:

• Helene Sørvik Stavland