Gratis dagskurs skred for ungdom (13-26år)

10. april kl. 09:00 - 17:00
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs, Topptur, Dagskurs
DNT ung Troms
Dette arrangementet er over!

Er du under 26 år, toppturentusiast og er interessert i kurs om skred? Da er dette midt i blinken for deg! I tillegg er det gratis - litt av en deal med andre ord! Begrensa antall plasser.

Formålet med kurset:
Formålet er å gi deltakerne økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset skal gi deltakerne et innblikk i under hvilke forhold, hvor og hvordan det løsner skred. Hovedformålet med kurset vil knytte seg mot gjenkjenning av skredterreng, gjenkjenning av åpenbar skredfare og en introduksjon til ferdselsrutiner i skredterreng. Kurset gir videre en innføring i grunnleggende kameratredning med bruk av sender/mottaker.

Målgruppen for dette kurset:
Målgruppen er brukere av vinterfjellet som allerede ferdes i skredterreng; primært off-piste kjørere i og i nærheten av skianlegg og de nysgjerrig på topptur.
Det er svært begrenset hva man kan lære om ferdsel i skredterreng på en dag. Bevisstgjøring om skredfare er det sentrale i dette kurs; for å lære praktiske ferdigheter oppfordrer vi til å ta et tredagers kurs.

Det kreves ingen forkunnskaper om skred, men deltakelse forutsetter grunnleggende alpine skiferdigheter.

Pris: Kurset er gratis, men folk som ikke møter opp eller gir beskjed om det vil bli sendt en faktura på 500 kroner.

Utstyrskrav:

• Randoneeski/alpine turski, telemarkski, eller splittboard med feller og staver
  • Søkestang, spade og sender/mottaker (ASSS) (du kan få låne sender/mottaker, spade og søkestang fra DNT ung - husk å huk av under påmeldingen)
  • Skallbekledning
  • Isolerende genser/jakke
  • Ullundertøy
  • Lue, 1 par varme votter og et par hansker
  • Niste og (varm) drikke
  • Hjelm og skibriller
  • Vindsekk*
  • Førstehjelpsutstyr*
  • Bratthetsmåler*

*Anbefales, men ikke påkrevet.

Tromsø Outdoor har 25% rabatt på utleie av utstyr for DNT ung medlemmer.

Oppmøte og transport: Oppmøte kl 09:00 på Storelva Skistadion. Her er det mulighet for parkering (husk å betal) og kan nås med buss 42. Gå av på Storelv og tusle de 5 minuttene bort til skistadionen.

Kontakt turleder Clara Anna Zweigel (45804591) dersom du har spørsmål om noe.

Deltakerbegrensning: Vi har åtte plasser og det er gratis å delta.

Anbefalt litteratur: Nes, Christer Lundberg.(2013) Skikompis. Førde: Selja Forlag

PS. Det koster bare 205 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mllom 19 og 26 år koster det 340 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av dere skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette.

Gratis dagskurs skred for ungdom (13-26år)