Ferskingkurs, med overnatting ute!

3. september kl. 14:45
4. september kl. 16:00
Voksne, Ungdom, Seniorer
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Ferskingkursovernatting, Nybegynner, Fottur, Fellestur
DNT ung Troms, DNT vandring Troms

Vi arrangerer bynært ferskingkurs for deg som ønsker kunnskap, trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme deg ut i naturen på overnattingstur. Kurset starter med en teorikveld i Tromsø sentrum, før vi reiser ut i fjellet og setter teori ut i praksis.

NB!! Det er både en teorikveld og to-dagers tur med overnatting ute inkludert i kurset!

Kurset består av et informasjons/teori møte på kvelden (Onsdag 31.aug, kl18.00) på turlagskontoret. På Lørdag møter vi opp ved turlagskontoret Kl. 14.45, så tar vi bussen (rute 450) sammen til Tønsvik og går et stykke opp Tønsvikdalen. Der vi finner oss en leirplass vi overnatter i telt, hengekøye eller gapahuk/tarp etter ønske. Vi skal se  på de ulike variantene. På sønadg går vi mot Blåkollkoia der vi tar lunsj før vi går over til Kroken.

Tema som gjennomgås under kurset

• Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?
  • Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?
  • Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?
  • Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?
  • Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?
  • Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?
  • Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur

Utstyr som turdeltakerne må ha med:

Bekledning

• Regntøy (jakke og bukse)
  • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
  • Undertøy i ull/ullblanding
  • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
  • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
  • Lue
  • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
  • Fjellstøvler/tursko
  • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær

Utstyr

• Ryggsekk med passe volum til innhold (for denne turen vil en 40-55L være mer en nok,trenger du en helgetursekk (3-5 dager) må den være 60-80L, over 5 dager 100+L)
  • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
  • Sovepose 3 sesong
  • Telt/Tarp/Hengekøy (vi planlegger hva vi tar med oss på onsdag 31.aug)
  • Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape
  • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
  • Litt toalettpapir i pose
  • Solbriller og solkrem
  • Kart, kompass og kartmappe
  • Liten kniv
  • Fyrstikker/lighter
  • Liten hodelykt/lommelykt
  • Mat for turen (middag og frokost) og litt godteri. (Husk drikkeflaske, bestikk og termos til varmt drikke)

Krav til deltakeren:
Du må kunne gå 3-4 timer daglig i lett/kuppert terreng med sekk. Vi fordeler mat og fellesutstyr mellom oss, så du må være forberedt på å bære litt mer enn dine egne klær og eget utstyr.

Pris og betaling
Prisen inkluderer ikke mat.

Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPPS mellom deltakere og turledere.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: Middels

Aldersgrense 16 år

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Info kan bli justert.

Påmeldte får tilsendt mer info.

Andre spørsmål? Kontakt Christian på hrr.christian.nilsen@outlook.com

Ferskingkurs, med overnatting ute!

Drømmer du om å sove under åpen himmel, i hengekøye eller telt? Frister det med bålkos, utemiddag og gåtur i skogen?  Vi arrangerer bynært ferskingkurs for deg som ønsker kunnskap, trygghet, selvtillit ...

Turleder:

• Christian Nilsen