Ledig tilsynsstilling på Senjabu

Senjabu
Senjabu Foto: Helle Andresen

Har du lyst til å være tilsyn på Troms Turlags flotte hytte på Senja? 

Nå har du sjansen: Det er ledig jobb som hyttetilsyn på Senjabu, Troms Turlags hytte på Senja. Hytta er utgangspunkt for mange fine friluftsopplevelser! Er dette drømmejobben for nettopp deg? Jobben er frivillig, men belønnes med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. DNTs hyttenøkkel og 550 hytter gir oss mange muligheter. En av dem er å gå lange turer - uten å måtte bære telt, sovepose og kokeutstyr. Gjennom byggingen av turlagshyttene har Troms Turlag styrket disse mulighetene. 

Troms Turlag har 32 hytter i Troms fylke, både i nærområdet til Tromsø, Ringvassøya, Senja, Nordreisa, Vannøya og indre Troms. Hyttene er både gamle og nye, alle med enestående beliggenhet og utsikt og med ulik avstand fra bilveg. Hyttene er åpne for allmenn ferdsel, og mellom hyttene er det oppmerkede løyper i barmarkssesongen. På Senja er det også mange merkede løyper.

Senjabu er ei ubetjent hytte, bygget i 2002. Den ligger nært riksvei rv 86 helt nord i Svanelvdalen, ca. 35 kilometer fra Finnsnes mot Gryllefjord. Det er ni sengeplasser i denne trivelige hytta, og en fin uteplass med platting og benker. Hytta har god mobildekning. Tilsynsjobben består av vedlikehold av ulik art og årlig hovedrengjøring. Tilsynsfunksjonen er ulønnet, men man får dekket faktiske utgifter. 

Senja er Norges nest største øy og et upolert skattkammer med ventende naturopplevelser i fleng. På øst- og innsiden er naturen mild, med myke fjellformasjoner, furuskog og myrer. På vest- og yttersiden står Atlanterhavet på, her stuper mektige, kvasse fjell krasst rett i sydenstrender med korallsand. Sør-Senja består for en stor del av svaberg og furuskog, her ligger også Ånderdalen nasjonalpark. Helt i nabolaget til Senjabu finner vi topper som Bardstinden (765 moh.), Tromtind (632 moh.) og Svanfjellet (898 moh.). Langt må man heller ikke for å besøke turmål med mer fryktinngytende navn som Helvetesfossen og Daudmannsfjellet (560 moh.).

Vi trenger noen som kan være med og ta godt vare på denne flotte hytta, og det er en fordel å være litt "nevenyttig", da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. Det er en viss rullering i jobben som tilsyn, så hvis du føler at dette er noe for deg må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. For mer info kan du sende en mail til troms@dnt.no, eller ringe oss i våre åpningstider (ons: 12-16, tors: 12-18 og fre:12-16) på tlf. 776 85 175. 

Er du interessert? Send din søknad til turlagskontoret; troms@dnt.no og søkere vil bli innkalt til samtale om oppdraget. Vi ser fram til å høre fra deg! :-) 

Her kan du lese mer om Senjabu: https://www.ut.no/hytte/3.2254/

Og her kan du lese om flotte turmuligheter på Senja. https://www.ut.no/finn/?q=senja 


Foto: Anka Nordenborg
Foto: Anka Nordenborg

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 13. juni 2018