Vil du være tilsyn på ei flott turlagshytte?

Skarvassbu
Skarvassbu

Nå har du sjansen: Det er ledig tilsynspost på nye Skarvassbu, Gammelhuset i Skipsfjord og på Nonsbu. På nye Skarvassbu og på Gammelhuset er det ledig 2 stillinger på hver av hyttene, og på Nonsbu er det 1 stilling ledig, siden ett av tilsynene fortsetter. 

Setter du også pris på å gå lange turer unten å måtte bære med telt, sovepose og kokeutstyr?  Bli med og bidra til å opprettholde Troms Turlag og Den Norske Turistforening sitt fantastiske tilbud med mer enn 580 hytter - 40 av dem i Troms!

Skarvassbu
Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng på Tromsø fastland, finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. "Gamle Skarvassbu" har oppholdsrom med 4 køyeplasser, mens "Nye Skarvassbu" har  to soverom med til sammen 7 køyeplasser. 

Hytta ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet. Fortsetter man nordover, kan man komme til Blåkollkoia via Tønsvikdalen og videre østover ligger Nonsbu og Trollvassbu. Hyttene gir unike muligheter til flere fjellovernattinger rett ved byen. Lokalfavoritten Tromsdalstind (1238 moh.) ligger også umiddelbar nærhet og er vel verdt et besøk.

Her kan du lese mer om Skarvassbu: https://www.ut.no/hytte/3.1966/

Og om turområdet på fastlandet: https://www.ut.no/finn/?q=skarvassbu

Nonsbu
Nonsbu er ei ubetjent hytte, bygget i 1961, og ligger også på Tromsø fastland. Den har to oppholdsrom og ett soverom, med totalt seks sengeplasser. Den inngår også i det bynære hyttenettet, og ligger på traseen mellom Trollvassbu og Skarvassbu, og ikke langt unna Blåkollkoia. 

Her kan du lese mer om Nonsbu: https://ut.no/hytte/78499f96-9228-4116-8271-4a9441859383/nonsbu  

Gammelhuset i Skipsfjord
På Vannøya i Skipsfjorden ligger Gammelhuset, som Troms Turlag har leid av grunneierne. Opprinnelig sto det som nå kalles Gammelhuset på Nordfugløya, men ble flyttet til Skipsfjorden. På nittitallet ble huset pusset opp med økonomisk støtte fra fylkeskommunen, og er nå et flott, gammelt hus på en fantastisk plass.

Her kan du lese mer om Gammelhuset: https://ut.no/hytte/cc4cc65e-85a1-415c-8265-1979fcea8e9b/gammelhuset-i-skipsfjorden

Tilsynsjobben
Både nye Skarvassbu, Nonsbu og Gammelhuset i Skipsfjord trenger nye tilsyn. Tilsynsjobben består av vedlikehold av ulik art og årlig hovedrengjøring.

Vi trenger noen som kan være med og ta godt vare på de flotte hyttene våre, og det er en fordel å være litt "nevenyttig" (eller ha nevenyttige folk i sitt nettverk ;) ), da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. 

Tilsynsfunksjonen er ulønnet, men man får dekket faktiske utgifter. Samtidig belønnes jobben med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. 

Ta kontakt!
Hvis du føler at dette er noe for deg må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. For mer info kan du sende en mail til troms@dnt.no, eller ringe oss i våre åpningstider (ons: 12-16, tors: 12-18 og fre:12-16) på tlf. 776 85 175. 

Er du interessert? Send din søknad til turlagskontoret; troms@dnt.no og søkere vil bli innkalt til samtale om oppdraget.

Vi ser fram til å høre fra deg! :-) 

Nonsbu
Nonsbu
Gammelhuset i Skipsfjord
Gammelhuset i Skipsfjord Foto: Øyvind Tufto

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 4. februar 2019