På vei fra Nonsbu
På vei fra Nonsbu Foto: Helle Andresen

Ledig jobb som hyttetilsyn

Nå har du sjansen: Det er ledig tilsynspost på Skarvassbu, Nonsbu og på Varmebua på Kjølen. På Skarvassbu trenger vi to tilsyn, på Nonsbu og på Varmebua er det en stilling ledig.

Setter du også pris på å gå lange turer unten å måtte bære med telt, sovepose og kokeutstyr?  Bli med og bidra til å opprettholde Troms Turlag og Den Norske Turistforening sitt fantastiske tilbud med mer enn 580 hytter - 40 av dem i Troms!

Skarvassbu
Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng på Tromsø fastland, finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. "Gamle Skarvassbu" har oppholdsrom med 4 køyeplasser, mens "Nye Skarvassbu" har  to soverom med til sammen 7 køyeplasser. 

Hytta ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet. Fortsetter man nordover, kan man komme til Blåkollkoia via Tønsvikdalen og videre østover ligger Nonsbu og Trollvassbu. Hyttene gir unike muligheter til flere fjellovernattinger rett ved byen. Lokalfavoritten Tromsdalstind (1238 moh.) ligger også umiddelbar nærhet og er vel verdt et besøk.

Her kan du lese mer om Skarvassbu: https://www.ut.no/hytte/3.1966/

Og om turområdet på fastlandet: https://www.ut.no/finn/?q=skarvassbu

Nonsbu
Nonsbu er ei ubetjent hytte, bygget i 1961, og ligger også på Tromsø fastland. Den har to oppholdsrom og ett soverom, med totalt seks sengeplasser. Den inngår også i det bynære hyttenettet, og ligger på traseen mellom Trollvassbu og Skarvassbu, og ikke langt unna Blåkollkoia. 

Her kan du lese mer om Nonsbu: https://ut.no/hytte/78499f96-9228-4116-8271-4a9441859383/nonsbu  

Varmebua på Kjølen
Varmebua på Kjølen er beregnet på de som vil ha en komfortabel rastepause på den klassiske turen til Kjølen, 790 moh, på Kvaløya rett utenfor Tromsø. Turmålet gir flott panoramautsikt i alle retninger og passer for de fleste, også for mindre barn. Varmebua ble oppført i forbindelse med Troms Turlags 100-årsjubileum i 2007, og den sto klar i 2010. Det er ikke overnattingsplasser, det er en rastebu, men vi trenger at noen ser til den og organiserer nødvendig dugnad og vedlikehold.

Her kan du lese mer om Varmebua: https://ut.no/hytte/10539/varmebua-pa-kjlen 

Tilsynsjobben
Både nye Skarvassbu, Nonsbu og Varmebua på Kjølen trenger nye tilsyn. Tilsynsjobben består av vedlikehold av ulik art og årlig hovedrengjøring.

Vi trenger noen som kan være med og ta godt vare på de flotte hyttene våre, og det er en fordel å være litt "nevenyttig" (eller ha nevenyttige folk i sitt nettverk ;) ), da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. 

Tilsynsfunksjonen er ulønnet, men man får dekket faktiske utgifter. Samtidig belønnes jobben med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. 

Ta kontakt!
Hvis du føler at dette er noe for deg må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. For mer info kan du sende en mail til troms@dnt.no, eller ringe oss i våre åpningstider (ons: 12-16, tors: 12-18 og fre:12-16) på tlf. 776 85 175. 

Er du interessert? Send din søknad til turlagskontoret; troms@dnt.no og søkere vil bli invitert til samtale om oppdraget.

Vi ser fram til å høre fra deg! :-) 

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 1. juni 2019