Drømmejobben er ledig

Goldahytta
Goldahytta Foto: Svanhild Dahlberg

Nå er det nemlig ledig tilsynsstilling på nye Goldahytta i indre Troms, og på nye Skarvassbu utenfor Tromsø. Drømmejobben kan bli din!!

Det er riktignok ulønnede stillinger, men betalingen er fantastiske naturopplevelser, møter med trivelige turfolk i fjellet og et hyggelig, sosialt fellesskap. Hvis du er en av dem som også setter pris på å gå lange turer uten å måtte bære med telt, sovepose og kokeutstyr, så er dette midt i blinken for deg. Bli med og bidra til å opprettholde Troms Turlag og Den Norske Turistforening sitt fantastiske tilbud med mer enn 580 hytter - 40 av dem i Troms! :-) 

Skarvassbu
Skarvassbu Foto: Johanne Valbjørn Gydesen

Skarvassbu
Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng på Tromsø fastland, finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. "Gamle Skarvassbu" har oppholdsrom med 4 køyeplasser, mens "Nye Skarvassbu" har  to soverom med til sammen 7 køyeplasser. 

Hyttene ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet. Fortsetter man nordover, kan man komme til Blåkollkoia via Tønsvikdalen og videre østover ligger Nonsbu og Trollvassbu. Hyttene gir unike muligheter til flere fjellovernattinger rett ved byen. Lokalfavoritten Tromsdalstind (1238 moh.) ligger også umiddelbar nærhet og er vel verdt et besøk.

Her kan du lese mer om Skarvassbu: https://www.ut.no/hytte/3.1966/

Og om turområdet på fastlandet: https://www.ut.no/finn/?q=skarvassbu

Goldahytta
Var du en av dem som fulgte "Monsen minutt for minutt" på NRK i fjor? Turfølget hadde to overnattinger på Goldahytta, som ligger helt nord i indre Troms. https://tv.nrk.no/serie/monsen-minutt-for-minutt/sesong/1/episode/35/avspiller Dette er ett av Lars Monsens favorittområder, har han uttalt! Og vi kunne ikke vært mer enige. Dette er virkelig indrefileten av norske fjellområder. Hytta ligger godt skjerma i bjørkeskogen, ikke langt fra treriksrøysa og grensa mot Sverige og Finland. Hyttetunet består av gamle Golda, nye Golda og et eget hundeanneks i tilknytning til sjåen. De ligger sørvendt og med utsikt mot Golddajávri med sine tre utløp. For å komme dit kan man enten gå over fjellet fra Galggo i Signaldalen, man kan gå fra finsk side gjennom Malla naturpark eller man kan ta båten over Kilpisvannet og gå de få kilometrene fra kaien, via Treriksrøysa og flatt inn til hytta. Det er også en flott tur å gå opp Signaldalen, via Gappohytta og videre til Goldahytta. 

Her kan du lese mer om Goldahytta: https://ut.no/hytte/101113/goldahytta 

Tilsynsjobben
Både nye Skarvassbu og nye Goldahytta trenger nye tilsyn. Tilsynsjobben består av vedlikehold av ulik art og årlig hovedrengjøring.

Vi trenger noen som kan være med og ta godt vare på de flotte hyttene våre, og det er en fordel å være litt "nevenyttig" (eller ha nevenyttige folk i sitt nettverk ;) ), da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. 

Tilsynsfunksjonen er ulønnet, men man får dekket faktiske utgifter. Samtidig belønnes jobben med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. 

Ta kontakt!
Hvis du føler at dette er noe for deg må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. For mer info kan du sende en mail til troms@dnt.no, eller ringe oss i våre åpningstider (ons: 12-16, tors: 12-18 og fre:12-16) på tlf. 776 85 175. 

Er du interessert? Send din søknad til turlagskontoret; troms@dnt.no og søkere vil bli invitert til samtale om oppdraget.

Vi ser fram til å høre fra deg!

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 16. desember 2019