Klar, ferdig, Turbo!

Langdalsryggen er en av mange turboturer på Senja. Den kan gås nå, på ski - eller så må dere vente på barmarkssesongen...
Langdalsryggen er en av mange turboturer på Senja. Den kan gås nå, på ski - eller så må dere vente på barmarkssesongen... Foto: Jorunn Nygaard

Nå inviterer vår kjære maskot igjen til 5 turer med Turbo. Ungene kan velge blant rekordmange 142 turer!

Det er lekende lett å være med på 5 turer med Turbo. Og du trenger heller ikke være DNT-medlem for å delta. Samle koder, meld deg på premieutdeling i ditt Barnas Turlag, så lover Turbo premier! Ungene kan gå fem turer og bli Turbo, eller gå ti turer og bli Superturbo! 

For alle!
Turbo har nemlig satt ut kodeskilt på sine favoritt-turmål, som både er fine stier, gapahuker, strender og topper. Ta det som en ettermiddagstur, formiddagstur eller bruk hele dagen ute på tur med barn eller barnebarn. Skoler og barnehager inviteres også til å delta.

Aldri før har det vært like mange turer å velge blant - spredt over hele Troms Turlag sin region. Nytt av året er turer på flotte Dyrøy, men som alltid byr Barnas Turlag Målselv, Senja, Balsfjord, Karlsøy, Kåfjord, Nordreisa, Lyngen og Tromsø på turinspirasjon. 

Turferie!
På Barnas Turlag sine hjemmesider finner du gratis turbeskrivelser og registreringsark. Velg de turmålene som passer din lille turvenn best, og på registreringsarket noterer du ned kodene som du finner på turboskiltene på toppen.  Selvsagt er det lov til å gå turer og å registrere koder fra 5 turer med Turbo fra alle områdene. Jo flere, jo bedre! 

Følg denne lenka for å se liste over alle turboturene som du kan velge blant: 5 turer med Turbo

Vær oppmerksom!
Grunnet mye snø vil det ta tid før alle skilt er på plass. Dersom du besøker turmål og ikke finner skilt, funker et bilde like fint som kode :) De ulike Barnas Turlagene oppdaterer om skiltopphenging på sine Facebook-sider.

KORONARFRITT: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider

En stor takk til Troms Fylkeskommune som sponser 5 turer med Turbo.

Ved kysten er det tidligere bart. Hva med en hengekøyetur til Heimstesandan?
Ved kysten er det tidligere bart. Hva med en hengekøyetur til Heimstesandan? Foto: Jorunn Nygaard