Vi kommer sterkere tilbake!

Snart blir det fellesturer, aktiviteter og kurs med Troms Turlag igjen! Snart!
Snart blir det fellesturer, aktiviteter og kurs med Troms Turlag igjen! Snart! Foto: Espen John Ombler

Vi setter pris på at dere vil være med på fellesturer, og ber om forståelse for at det blir ei stund til vi inviterer på turer som normalt.

Siden 12. mars og Helsedirektoratets innføring av smittebegrensende tiltak mot Covid-19, har det vært så godt som ingen fellesturer eller kurs i regi av Troms Turlag, verken i lokallag eller turgrupper.

Dette fordi Troms Turlag ønsker å ta sin del av dugnaden for å begrense smittespredningen, og for å være føre var. Men viktigst av alt; for å ivareta de frivillige som er vår mest verdifulle ressurs. Turlederne har ansvaret for gjennomføring av turene og tryggheten til deltakerne - og vi vil selvsagt at turlederne våre skal føle seg trygge og holde seg friske.

Alltid en meter
Fra sentralt hold har Den Norske Turistforening utviklet smitteverninstrukser som tillpasses og oppdateres etter gjeldende smittesituasjon og myndighetenes råd. Både råd og instrukser har etter hvert løsnet litt opp, men ett punkt er ufravikelig: Regelen om en meters avstand mellom personer som ikke er fra samme husstand. Avstandsregelen gjelder både innendørs og utendørs.

De få aktivitetene vi har invitert til i vår har vist at det ikke er praktisk mulig å alltid holde en meters avstand, ikke under transport og i alle fall ikke under pausene. Turfolket er så trivelige at vips! så er enmetersgrensen både glemt og brutt. Turlederne har heller ingen ønsker om å være strenge oppsynsfolk - det skal være hyggelig å være på tur med turlaget.

God blanding
I tillegg gir helsemyndighetene en sterk anbefaling om å ikke blande personer fra ulike geografiske områder med ulik smittespredning. Siden våre turdeltakere ofte er fra ulike steder og miljøer både fra lokallag og internt i Tromsø, ser vi det som best å begrense aktivitetene som ellers er møteplasser vi setter stor pris på.

Styret i Troms Turlag ber derfor alle medlemmer og mulige turdeltakere om å smøre seg med tålmodighet. Vi står sammen i denne dugnaden. Og fram til vi igjen åpner vår aktivitetskalender kan dere benytte dere av våre turtips på ut.no og gå flotte turer på egenhånd. Så kommer vi sterkere tilbake på andre siden av Covid-19.

Mens vi venter på at full aktivitet kan starte opp igjen, vil turlaget bruke tida til å styrke vårt instuktør- og turlederkorps, så tilbudet til Troms Turlag er enda bedre når det igjen kommer opp og går.

Vi blir glade for alle som etterspør aktiviteter i vår regi, vi tar det til oss som et tegn på at dere savner turfelleskapet og tilbudet vårt. Foto: Trond Mikkelsen