Hyttebruk etter gjenåpningen

Foto: Stig Kristian Sørensen

Endelig kan vi gå mot en normal bruk av Troms Turlag sine hytter! Fra. 1. oktober vil det være mulig å både forhåndsbooke enkeltseng, OG besøke hyttene uten å ha forhåndsbooket. Vi jobber med å endre informasjon på nettsider og bookingside, det er mye informasjon som skal endres så ha litt tålmodighet med oss til alt er på plass.

Skulle hytta være full (alle senger forhåndsbooket) vil det være ekstra madrasser og sofaer tilgjengelig på hvert hyttetun. Senger som ikke er forhåndsbooket frigis kl. 21.00. Forhåndsbooking gjøres på ut.no. Det er også tillatt med dagsbesøk fra 1. oktober.

Bruk av Troms Turlags hytter t.o.m. 30. september:
Booking av hele hytter gjelder ut september, og kode til kodelås sendes ut i egen epost.

Bruk av Troms Turlags hytter fra 1. oktober:

Nå som de strenge smittevernreglene er opphevet, kan vi fjerne kodelåsene på nesten alle hyttene til Troms Turlag. Kodelåsene skiftes derfor ut med vanlig DNT-lås ved neste tilsynsbesøk i oktober. Dette gjøres fortløpende, og kode til resterende hytter gjøres tilgjengelig på Troms Turlags nettside fra 1. oktober.

Unntak: Nedrefosshytta, Gammelhuset i Skipsfjord, Senjabu og Jægervasshytta vil beholde kodelåsen, derfor er det kun forhåndsbooking av disse hyttene for å få tilsendt kode.

Kodelås på disse 4 hyttene videreføres pga utfordringer knyttet til bruken av disse. Nedrefosshytta, Gammelhuset i Skipsfjord, Senjabu og Jægervasshytta vil altså fortsette med kodelås. Uthuset er låst med DNT-lås.

• Etter 1. oktober er det tillatt med dagsbesøk på hyttene.
  • Etter 1. oktober kan man bruke badstuene på Nedrefosshytta og Jægervasshytta igjen.

Bruk av hyttene MED forhåndsbooking etter 1. oktober:

• Etter 1. oktober gjelder booking av enkeltsenger, ikke hele hytter. Forhåndsbooking gjøres på ut.no, og alle senger kan forhåndsbookes.
  • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og 5 dager etter booket dato. Man kan også framskynde eller forskyve dato på samme hytte man har bestilt. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for frie senger etter oppmøtefristen klokka 21.00. Endringer noteres i besøksprotokollen.
  • Man kan avbestille bookingen og få full refusjon inntil 5 døgn før oppmøte. Bruk avbestillingslenke i epostbekreftelse.
  • Kodelåsene skiftes ut med vanlig DNT-lås ved neste tilsynsbesøk. Dette gjøres fortløpende, og kode til resterende hytter gjøres tilgjengelig på Troms Turlags nettside fra 1. oktober, og sendes ut i epostbekreftelse ved fullført booking.
  • Unntak: Nedrefosshytta, Gammelhuset i Skipsfjord, Senjabu og Jægervasshytta vil beholde kodelåsen, derfor er det kun forhåndsbooking av disse hyttene, for å få tilsendt kode.
  • Det er også mulig å reservere hundebur der dette finnes.
  • Det er mulig å forhåndsreservere senger ut året. Forhåndsreservasjon for 2022 åpnes i desember.

Bruk av hyttene UTEN forhåndsbooking etter 1. oktober:

• Etter 1. oktober kan man også bruke hyttene uten å ha forhåndsbooket. Hvis hytta er full (alle senger forhåndsbooket) er det ekstra madrasser og sofaer tilgjengelig på alle hyttetun. Senger som er forhåndsbooket frigis kl. 21.00.
  • Kodelåsene skiftes ut med vanlig DNT-lås ved neste tilsynsbesøk. Dette gjøres fortløpende, og kode til resterende hytter gjøres tilgjengelig på Troms Turlags nettside fra 1. oktober.

Hvorfor fortsetter Troms Turlag med tilbudet om forhåndsbooking også gjenåpningen?

Troms Turlag har fått mange tilbakemeldinger fra medlemmer og brukere som ønsker å forhåndsreservere seng på hyttene. Å kunne booke en seng og vite at en er sikret plass for hele familien har vært etterspurt, spesielt blant barnefamilier. Vi ønsker å tilby de gjestene som vil, vissheten om at de har en seng å komme til. Det er stor sett ledige senger på hyttene våre, men på de mest besøkte hyttene kan det blir trangt om plassen, spesielt i høysesong.

Mange foreninger i DNT tok i bruk systemet med forhåndsbooking lenge før koronaen brøt ut. Det nye systemet gir mulighet for å planlegge turer med trygghet for at det er ledig sengeplass når du kommer fram til hytta, og tilbudet var etterspurt også her i Troms. Både Harstad Turlag, Vesterålen Turlag og Bodø og Omegns Turistforening tilbyr hyttebooking, og Narvik Turistforening vil innføre det samme systemet på sine hytter.

Hyttebooking fungerer slik at når du bestiller, er det kun ledige senger som er synlige i systemet. Reservasjonen gir fortrinn til sengeplass, men det forutsetter at du er på hytta før kl. 21.00 om kvelden. Alle sengeplasser kan reserveres ved forhåndsbetaling. Etter kl. 21.00 kan andre overta senga, og man må da finne seg en annen soveplass. I tillegg til de reserverbare sengene, er det også tilgjengelige madrasser og sofaplasser. Det skal alltid være plass til alle besøkende, også de som ikke har reservert ei seng på forhånd. Dette står beskrevet på ut.no.

På Senjabu, Nedrefosshytta, Gammelhuset i Skipsfjord og Jægervasshytta må man forhåndsbooke, da disse vil fortsette å være låst med egen kodelås også etter 1. oktober.

Rommene er merket med rom- og sengenummer, og det vil stå skilt på døra til alle soverom om at rommet inneholder senger som kan være reservert fram til kl. 21.00. På hyttene sørpå er sengene reservert fram til kl. 19.00, men i Troms er avstandene lengre, og i den lyse årstiden vil vi gjerne bruke hele dagen ute på tur. Derfor er fristen utvidet til kl. 21.00 for forhåndsbooking på våre hytter.

Hyttereglementet vil bli justert slik at det passer til denne ordningen.

Vi ønsker velkommen til Troms Turlags hytter, og ønsker alle en fin høst i fjellet!

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 28. september 2021