Turlagshyttene åpner opp

Solkroken på Ringvassbu
Solkroken på Ringvassbu Foto: Ellen Marie Ingulfsvann

Metersregel og antallsbegrensning i samfunnet og på turlagshyttene er nå borte. Det er ikke lenger obligatorisk bestilling av opphold på hyttene våre.

Du kan nå bruke hyttene, også til dagsbesøk, og overnattingsgjester trenger ikke å ha forhåndsbestilt seng på forhånd. Men det kan være fint å forhåndsbestille seng om du planlegger å overnatte, først og fremst fordi man har erfart at det reduserer sjansen for overfylte hytter. Om de fleste bestiller er det enklere å sjekke når det er plass til deg og de du ønsker å ha med på hyttetur.

Nå er nesten alle Troms Turlags hytter låst med vanlig DNT-nøkkel, med unntak av Senjabu, Nedrefosshytta, Gammelhuset i Skipsfjord og Jægervasshytta, som fortsetter med kodelås. Derfor MÅ man forhåndsbestille på disse hyttene for å få tilsendt kode til kodelåsen. Lappjordhytta har fortsatt kodelås, men denne blir erstattet med DNT-lås ved første tilsynsbesøk. (Gjeldende kode er 1203.)

Turlagshyttene ble koronastengt 12. mars 2020, men åpnet forsiktig sommeren 2020 med bestillingsbegrensninger. Begrensningene ble videreført inn i 2021, likevel var det veldig mange overnattinger på hyttene i 2021. Vi ønsker å takke alle våre medlemmer og besøkende for at dere har tilpasset dere stadig nye endringer som følge av smittevernreglene. Og uten bestillingssystemet hadde det vært krevende å ha et hyttetilbud de siste to årene. 

Foreløpig er det mulig å bestille til og med 31. mai 2022, dvs. ut vintersesongen på hyttene. Her kan du lese mer om forhåndsbestilling på hyttene: Forhåndsbestilling av seng på Troms Turlags hytter.

Vi har fått brukt koronatiden godt til vedlikehold på hyttene, en stor takk rettes til våre frivillige hyttetilsyn og dugnadsdeltakere som har stått på i en krevende tid.

Vi i Troms Turlag gleder oss til å ta imot alle besøkende! :-)

Dugnadsgjeng på Ringvassbu
Dugnadsgjeng på Ringvassbu Foto: Ellen Marie Ingulfsvann

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 16. februar 2022