"Klart det går" med Troms Turlag

"Klart det går!" med Drammen og Oplands Turistforening.nedsettelser.
"Klart det går!" med Drammen og Oplands Turistforening.nedsettelser. Foto: Vibeke Clausen

Vil du være med å etablere tilbudet «Klart det går» i Troms? Den Norske Turistforening (DNT) har et tilbud som er tilrettelagt for voksne med funksjonsnedsettelser, «Klart det går». Dette tilbudet finnes flere steder i landet, og nå ønsker vi at det også skal finnes i Troms Turlag! For å få til det trenger vi friluftsinteresserte frivillige som har lyst til å bidra som turledere, medturledere og ledsagere.

”Klart det går” er turer tilrettelagt for personer med nedsatt syns-, hørsels- eller bevegelsesevne. Turene kan være nærturer, fjellturer, fotturer, turer på vann, dagsturer eller turer over flere dager. I første omgang vil vi ta sikte på nærturer i Tromsøområdet.

Som frivillig turleder/medturleder er du med på å planlegge, organisere og lede turer sammen med andre turledere. Man er velkommen som frivillig enten man har en funksjonsnedsettelse eller ei. Det er fint, men ikke nødvendig, å ha gjennomført turlederkurs hos DNT for å være medturleder. Det viktigste er at du er positiv, inkluderende og vant med å være ute.

Har du lyst til å bidra, eller vil du ha mer informasjon?

Ta kontakt med frivillig i Troms Turlag Mona Skjeklesæther Pettersen på mobil eller e-post: 99512790 / monaspettersen@gmail.com

DNT har en nettside og brosjyre om de tilrettelagte aktivitetene, les mer her. :-)

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 4. mars 2022