Skredworkshop for jenter

Foto: Monica Mikalsen

Var dette årets vakreste eventyr?

Det var definitivt skredworkshop for jenter som blei holdt i på Hav&Fjell på Ringvassøya helga etter påske. Hele 17 jenter i nesten alle aldre var samlet for å gå på tur og lære mer om skred. Omgivelsene og utgangspunktet kunne ikke blitt bedre; strålende sol fra morgen til kveld hele helga, god snø, god mat som Marit Mydland på Hav&Fjell serverte oss etter turene, og en gjeng supermotiverte deltakere og instruktører. Og det blei bra!

Siden det var varierende grad av skredkunnskap blant deltakerne brukte vi mye tid på å sikre at alle kunne de mest elementære tingene når en skal ferdes i potensielt skredfarlig terreng: Kameratsjekk med sender-mottakeren, å vite hva som kjennetegner skredterreng, å kunne gjøre kjappe tester av snødekket, å kunne gjøre litt mer avanserte tester av snødekket, og ikke minst - hva gjør vi hvis et skred løsner og noen blir begravd?? Disse tingene sitter forhåpentligvis nå som spikret i bevisstheten til deltakerne!!

Terrenget var nytt for ganske mange, selv de med egne hytter på Ringvassøya. Ringvassøya har mange topper å velge blant, og vi trengte bare å krysse vegen fra Hav&Fjell og så var vi midt i toppturland med topper som Bjørnskardtind, Åborsdalstind, Soltindan (Rema1000) i umiddelbar nærhet. Og noen få km mot Tromsø ligger Nordfjellet, Stortinden/Skulgamtid, og Tverrfjellaksla/Breitinden. Deltakerne var imidlertid ganske klare på at toppen ikke var målet men at de vil lære - så mye som mulig. Og med fire topp inspirerte instruktører som gjennomfører sin aspiranttid så fikk de sannelig mye kunnskap servert - sammen med sol og snø. En uslåelig kombinasjon.

Da er det bare å håpe at kunnskapen blir brukt, og at toppturene etter denne workshopen blir enda artigere - og tryggere. God tur, og stor takk til aspirantene Sofia, Andrea, Karin og Linda, og deltakerne Beate T og Beate NA, Vibeke, Henriette & Camilla, Hilde, Kjersti, Trine Merete, Monica, Marie, Inger Lise og Siri.

Margrethe, kursleder

Foto: Margrethe Aanesen
Foto: Margrethe Aanesen