GENERELL INFORMASJON OM HYTTENE

På hyttene til Troms Turlag er det koselig - både innendørs og utendørs.
På hyttene til Troms Turlag er det koselig - både innendørs og utendørs. Foto: Øyvind Tufto/Troms Turlag
  • Hvem kan bruke hyttene?

Hyttene kan benyttes av alle, og de er vanligvis låst med DNT-nøkkel. Du må være DNT-medlem for å leie eller kjøpe nøkkelen. Senjabu, Nedrefosshytta, Gammelhuset, Jægervasshytta og Altevasshytta er låst med egen kodelås. Derfor MÅ man forhåndsbestille via ut.no for å motta koden til disse hyttene. 

  • Kan jeg reservere ei hytte?

DNTs filosofi er å gi alle tilgang til flotte naturopplevelser, og da må vi dele på hyttene. Når smittesituasjonen roer seg, vil det være lagt opp til bestilling av enkeltsenger på hyttene, men du kan også gå innom som før, men du er da ikke garantert ei ledig seng. Dette er likevel ikke et stort problem i Troms, siden det er svært sjeldent det er fullt på hyttene. Og hvis man møter noen, blir det ofte veldig hyggelig! Men vi ønsker at skoleklasser tar kontakt om turer de planlegger, vi booker for dem manuelt, og sender faktura i etterkant.

Ved ankomst til hytta skal ALLE skrive seg inn i hytteprotokollen. Du har ingen rettigheter i hytta før du har skrevet deg inn i besøksprotokollen! Dette gjelder uansett om du har bestilt på forhånd eller ikke. Ved mangel på sengeplasser som ikke er forhåndsbestilt, må besøkende som har vært mer enn ett døgn vike for nye besøkende. 

  • Hva må jeg huske når jeg skal på en turlagshytte? 

Hyttene er ubetjente og uten proviant, så man må ha med seg all egen mat. Alle hyttene har ved til oppvarming og gass til koking, samt glass, kopper, bestikk og gryter. Våre besøkende bør ta med litt fyrstikker, stearinlys og toalettpapir til eget bruk, i tilfelle det er blitt tomt. Og alle må bruke sovepose eller lakenpose til overnatting (nesten alle hyttene har dyner, unntatt de bynære hyttene; Trollvassbu, Nonsbu, Blåkollkoia og Skarvassbu, som bare har tepper).

  • Hva må jeg gjøre før jeg forlater hytta?

Hovedregelen for å være på hytte er å forlate hytta som du selv ville ønske å finne den: Rydd etter deg, ta med deg alt søppelet ditt, hugg (og evnt. sag) ved og gjør klar opptenningsved. Før du drar, husk å se over at alle vinduer er lukket, at ventiler er stengt om vinteren og at gassen er stengt av. 

For litt mer fyldig informasjon om gjøren og laden på hytter, se hyttereglene.