Hund på hyttene

Besøkende med hund må respektere at enkelte kan være både engstelige og allergiske for hund. Foto: Åsmund Kaspersen

Generell regel er at det ikke er tillatt med hund på hyttene til Troms Turlag. Noen av hyttene skal være allergivennlige, mens andre tillatter hund i yttergang eller i egen hundebu. Nederst finner du en oversikt over hyttene som er tilrettelagt for hundebesøk.

På allergivennlige hytter er det overhodet ikke tillatt med hund. På resterende hytter er tillatt med hund i yttergang. I hundebuer kan du bo sammen med hunden din. Likevel skal hundene ikke i sengene og der det er hundebur, skal disse benyttes. Dette er mindre hytter hvor det er noen senger og ovn til å fyre i, i tillegg til kjøkkenkrok. Utformingen på hundebuene varierer, noen består av et stort rom, mens andre har en yttergang hvor det er montert opp hundebur.

På en del hytter er det satt inn hundebur i gangen. Vi oppfordrer de som har hunder som må være inne i yttergang om å ta med eget pledd/liggeunderlag til å ha i buret, og eventuelt dekken til hunden. Dermed unngår vi at fuktige pledd blir liggende igjen i burene, som igjen skaper lukt og lite trivelige forhold for neste hund.

Hundespann skal settes 100 meter fra hytta. Turlaget jobber med å få satt opp staurer utenfor alle hyttene til dette.

Vennligst respekter lagets regler, følg skilting og ta hensyn til andre besøkende.

For mer informasjon om hyttene, kan du følge linkene under:

Kun tillatt med hund i yttergang:

Allergivennlige hytter:

Hyttetun med hundebu: