5 turer med Turbo

Av og til er Turbo selv med på tur! Ikke en gang nedbørsrekordene sommeren 2015 stanset en ekte fjellrev og hans små turvenner!
Av og til er Turbo selv med på tur! Ikke en gang nedbørsrekordene sommeren 2015 stanset en ekte fjellrev og hans små turvenner! Foto: Barnas Turlag Tromsø

Bli med oss på 5 turer med Turbo! Det er barnas egne Ti på topp-ordning, oppkalt etter Barnas Turlag sin maskot, fjellreven Turbo. Ungene kan gå fem turer og bli Turbo, eller gå ti turer og bli Superturbo! 
NYHET: Turbosesongen er forlenget til 15. oktober!


​​​​​​​Det er lekende lett å være med på 5 turer med Turbo. Og du trenger heller ikke være DNT-medlem for å delta. Samle koder, meld deg på premieutdeling i ditt Barnas Turlag, så lover Turbo premier!

Turbo har satt ut kodeskilt på sine favoritt-turmål, som både er fine stier og fine topper. Nederst på denne siden finner du liste over alle turboturene, som du kan velge blant. Ta det som en ettermiddagstur, formiddagstur eller bruk hele dagen ute på tur med barn eller barnebarn. Skoler og barnehager inviteres også til å delta.

På disse sidene finner du gratis turbeskrivelser og registreringsark. Velg de turmålene som passer din lille turvenn best, og på registreringsarket noterer du ned kodene som du finner på turboskiltene på toppen.  Selvsagt er det lov til å gå turer og å registrere koder fra 5 turer med Turbo fra alle områdene. Jo flere, jo bedre! 

Turbosesongen starter i månedskiftet mai/juni og varer fram til 15. oktober. 

Viktig om registreringa:
Det er mulig å registrere turene i telltur.no, men alle som ønsker premie må melde seg på premieutdeling i sitt Barnas Turlag. Vent med påmelding til du vet om din flinke turgåer er Turbo eller Superturbo. OBS! All registrering for BT Målselv skjer via TellTur.

Nettpåmelding er nødvendig, så Turbo vet hvor mange premier han skal ordne. Ta med registeringsarket med kodene på premieutdelinga. Når minst fem turer er gjennomført, har man nemlig fortjent diplom og premie. Og de som klarer ti turer, blir Superturbo!​​​​​​​

Har du problemer med påmelding, eller et av skiltene mangler - send e-post til mia.kulseng@dnt.no. 

Se aktivitetskalenderen til de ulike Barnas Turlagene for dato om premieutdelinger, og også fellesturer til enkelte av toppene. Bli med og bli kjent med flere Turboer og Superturboer!

NB! Noen av 5 turer med Turbo-toppene er også 10 på topp-mål, så her kan både foreldre og barn strekke seg etter turmålene sammen! 5 turer med Turbo er for barn opp til 12 år.

God tur, alle sammen! Husk matpakke, drikke og varme klær med dere på tur!
Hilsen Turbo

Barnas Turlag Senja

Gratis for alle!​​​​​​​

Takk til Troms fylkeskommune som støtter 5 turer med Turbo!