Introjakt småviltjakt

Kurs

Fra dato
22. oktober kl. 17:00
Til dato
24. oktober kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Temakurs, Fjellrype, Jeger, Bruknaturen, Jakt, Småviltjakt, Hare, Telt, Rype
Arrangør
DNT ung Troms, Norges jeger og fisk forening
Turområde
Indre Troms (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!

Introjakt småviltjakt 

Vi har sammen med Norges jeger og fisk forening gleden av å invtere til introjakt småviltjakt.

Det betyr at du som er fersk jeger, eller som ønsker å lære mer om småviltjakt har en alle tiders mulighet til å delta og lære mer om småviltjakt.

Vet du foreksempel forskjellen på Lirype og fjellrype? Hvor befinner fuglen seg? Hvilken lyd lager de? Hvordan jakter man på rype? på Hare? Alt dette og mye mer kan du få være med å erfare å lære om ved å meld deg på introjakt småviltjakt. 

Det hele foregår i Dividalen et jaktmekka i indre-Troms.

22.10.21 kl.17.00 til 24.10.21 kl.17.00

Husk at alle som ønsker å være med må ha bestått jegerprøven. 

Hvorfor skal du være med på introjakt småviltjakt? Det er en fantastisk mulighet til å oppleve noe av den beste naturen Troms kan by på, i tillegg kan du lære av erfarne og dyktige folk om en jaktform som har røtter langt tilbake i tid. 

Det vil bli både støkkjakt og jakt med hund, slik at en kan erfare de vanligste jaktformene innenfor småviltjakt og da spesielt rypejakt.  Det vil bli masse praktisk jakt, men også mulighet for å lære mer om småviltjakt og våre jaktbare arter. 

Småviltjakt innerbærer å jakte på hare, rype og skogsfugl. Rypejakt er den mest populære jaktformen i Norge, og det skytes omkring 150.000 ryper årlig i Norge, da både lirype og fjellrype. 

Vi kan verken love stor fangst eller godt vær, men det loves godt humør i fantastisk natur. og ikke minst et miljø hvor trivsel og læring står i fokus. 

Her kan du møte likesinnede, lære mer om friluftsliv, prøve deg på telting om høsten.

 

Her er beskrivelsen i fra Jeger og fisk:

https://www.njff.no/troms/aktivitetskalender/introjakt-smaviltjakt?fbclid=IwAR2JCfF2jVTYNC5IF5Qrlbv6W_18Tu5GVWcKIWKjL4Nyb47VSGoi7iECdbA

Passer for: For ungdom mellom 14-26år (må ha bestått jegerprøve) Bør ha litt erfaring med å vandre i ulendt terreng da det kan bli en del vandring og gåing i ulendt terreng. 

Turledere:  Kristoffer Collin Hundal og Arild Steingrim Nielsen

Ta med: Klær etter vær og gode sko er det viktigste. 

Oppmøtetid og -sted: Ungdomshuset i Dividalen, 22.10.21 17.00. Vi arrangerer samkjøring. 

Pris: 500,-  Påmeldingsavgiften dekker jaktkort og felles middag lørdagskveld

Påmelding: Skjer via Sherpa. Husk fullt navn, alder og bosted når du melder deg på.  

Kontaktinfo til pårørende: Obligatorisk ved DNT Ung aktiviteter 

Deltakerbegrensning: Er det et maksantall for antall deltakere? Bare for medlemmer? Eller et åpent arrangement? Ved begrenset antall plasser bør DNT-medlemmer ha førsteprioritet. Er det få som kan være med, bør aktive medlemmer av DNT ung Troms ha forrang. 

 

PS. Det koster bare 205 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mllom 19 og 26 år koster det 340 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av dere skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette. 

Introjakt småviltjakt

Introjakt småviltjakt  Vi har sammen med Norges jeger og fisk forening gleden av å invtere til introjakt småviltjakt. Det betyr at du som er fersk jeger, eller som ønsker å ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Arild Steingrim Nielsen
  • Kristoffer Collin Hundal