OBS! Ny dato! Storstilt strandrydding på yttersida - Breivika skal bli rein!

Dugnad

21. september kl. 16:00
23. september kl. 20:00
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Dugnad, Rydding, Strandrydding, Yttersida, Renkyst
Arrangører
Troms Turlag, Barnas Turlag Tromsø , DNT ung Troms , Fjellsportgruppa i Troms Turlag , Veterangruppa i Troms Turlag

Denne turen var opprinnelig planlagt i vår, men ble flyttet grunnet dårlig værmelding. Nå satser vi alt på helga 21. til 23. september!

Breivika på yttersida av Rebbenesøy er en halvannen kilometer lang, nydelig hvit sandstrand, og også naturreservat. At Troms Turlag stiller mannsterke muliggjør at denne stranda for første gang blir ryddet fra begynnelse til slutt. Ryddekasjonen er i samarbeid med Ren Kyst som organiserer uttransport av søppelet, og støtte fra Norsk Plastreturs miljøprosjekt muliggjør denne store dugnaden.

Stranda ligger på den steile og ugjestmilde nordvestsida av Rebbenesøy, og bak stranda er det en frodig dal. Siden dette er et relativt utilgjengelig sted, vil vi bruke hele helga på ryddeprosjektet når vi først har kommet fram. Deltakerne må selv ha med telt- og overnattingsutstyr, samt tørrmat til frokost, lunjs og kvelds. Vi byr på felles middag som takk for innsatsen!

Alternativer for adkomst:

• Til fots: På godværsdager er det mulig å gå iland på stranda, men det er også en sti som går over fjellet. Det er en fantastisk tur, men på grunn av varierende terreng og underlag blir dette raskt en flere timer lang "ekspedisjon" selv om distansen er 6 kilometer i luftlinje. For de som velger gå over fjellet vil turen være noe krevende.
  • Med båt: For at også familier/veteraner skal kunne bli med, og for å få mest mulig tid til selve ryddinga, vil vi også transportere folk med båt. Polar Adventures tar oss med stor båt fra Tromsø sentrum og til Rebbenesøy, hvor vi går over i lettbåter for å komme oss i land. Vi gør oppmerksom på at det er ingen kai i Breivika, det blir landgang med vading til sand-stranda. Vi er derfor avhengig av stille hav for å få til dette, og det er også grunnen til at turen er satt som middels krevende. OBS. Begrenset antall plasser. Avreise fra Austad-kaia fredag klokka 17, returen er tilbake i Tromsø søndag cirka klokka 19.
  • I kajakk: Tromsø Havpadleklubb er også med denne helga. De padler fra Engvika på Rebbenesøy, en tur på 7,3 kilometer, hvorav 5 kilometer er i eksponert farvann. NB! Mer info om padleturen og påmelding for kajakkpadlere på kajakklubbens hjemmesider.

Datoer: Vi er avhengige av gode landingsforhold. Værmeldinga vil derfor avgjøre om vi kan gjennomføre strandryddinga eller om vi må utsette den. Dette avgjøres når helga nærmer seg.

Kjøring: For de som vil gå over fjellet vil det bli organisert samkjøring i private biler til Rebbenesøy og Botnbukta hvor stien starter.
Kjøretur fra Tromsø til parkering ved Engvika tar cirka 2,5 timer (inklusiv ferge 20 minutter over Skagøysundet).

Mat: Plastretur sponser og Troms Turlag fikser et varmt fellesmåltid hver dag. Tørrmat til frokost, lunsj og kvelds må alle ta med selv. Det samme gjelder drikke til hele helga. NB! Dette er et familiearrangement ;)

Merk: Ved påmelding må du si hvilket alternativ for ankomst du ønsker.

Passer for: Vi ønsker flest mulig dugnadsfolk, så turen er derfor åpen for alle våre turgrupper - alle aldre. Siden turen byr på utfordringer og også hardt arbeid, må deltakerne være i god fysisk form. Merk at på grunn av utfordrende landingsforhold, er absolutt nedre aldersgrense for turen seks år.

Påmelding: Kun på nettsidene.

NB: Alle som deltar må ha gyldig reiseforsikring som dekker aktiviteten.

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av Troms Turlag og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

OBS! Ny dato! Storstilt strandrydding på yttersida - Breivika skal bli rein!

Troms Turlag inviterer til en annerledes fellestur, hvor vi skal ta vår del i dugnadsarbeidet som strandrydding er. Nå skal Breivika ryddes! Denne turen var opprinnelig planlagt i vår, men ble flyttet grunnet dårlig ...