Velkommen til Troms Turlags nye storstue på Vuoma

Foto: Lin Einarsdotter Olsen


Hundeannekset og den nyeste hytta på Vuoma er nå ferdig, og er åpnet for besøkende. Nybyggene ble påbegynt i våren 2015, og ferdigstilt nå i 2018. Vuomahyttene ligger i Øvre Dividal nasjonalpark, og nåes lettest med startpunkt på Frihetsli i Dividalen. 


Foto: Vidar Jensen
Foto: Vidar Pedersen


En stor takk til alle de frivillige som gjennom mangfoldige dugnadstimer har vært med på oppføringen av denne fantastiske hytta. Tungt grunnarbeid ble utført sommeren 2015, før hytta ble oppført og lukket den påfølgende uka. Rydding, transport, logistikk og organisering har vært utført i flere ledd. En stor takk rettes også til den siste dugnadsgjengen som har stått på for å bli ferdige med innredning og møblering. De har lakket vegger, redd opp senger og stablet på plass i skapene, hengt opp kroker og pynta bord. Mange arbeidstimer har blitt lagt ned for at hytta skulle bli klar.

Den nye hytta har 15 sengeplasser fordelt på tre soverom. I tillegg er det fem ekstra madrasser hvis det kommer mange som ønsker å overnatte samtidig. Stua er romslig, lys og trivelig, med store vinduer slik at man kan nyte den fantastiske utsikten over Vuomajärvi fra sofakroken. Stua er møblert med en stor hjørnesofa, en tre-seter, to salongbord og to komfortable lenestoler. Kjøkkenet er lyst og innbydende med to doble gassbluss, som gir god plass til matlaging for flere grupper samtidig. Det er plass til åtte stykker rundt spisebordet.

Yttergang/garderobe er romslig og praktisk. Det er også god hylleplass for oppbevaring av mat. Det er et eget vaskerom med låsbar dør, og god tørkeplass i kroken bak ovnen. Det er brukt lyse og fine materialer i hele hytta!

Også hundeannekset står ferdig og er klart for å huse både to- og firbeinte. Annekset er i samme bygning som sjåen, og har to sengeplasser. Det er to hundebur inne i selve oppholds-/soverommet. Hunder skal være i bur pga renhold og slitasje.


Det gjenstår fortsatt en del rydding på tomta, og dette vil bli gjort når vårsola smelter bort snøen. Gamle Vuomahytta, som var oppført i 1968, har huset mang en fjellgåer i mange tiår, og gitt ly i vind og vær. Den er nå stengt av og skal rives og fraktes ned. Hytta som ligger mot vest skal sammen med de to nybyggene, utgjøre Troms Turlags tilbud ved Vuomajávri i årene som kommer. 

Velkommen til nyeste Vuomahytta og Vuoma hundeanneks. Ta godt vare på hyttene - og god tur til fjells! 

Lyst og romslig kjøkken
Lyst og romslig kjøkken Foto: Vidar Jensen

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 6. april 2018