Vil du være hyttetilsyn?

Helt greit å våkne til denne utsikten? Skarvassbu ligger en dagstur fra Tromsø.
Helt greit å våkne til denne utsikten? Skarvassbu ligger en dagstur fra Tromsø. Foto: Christian Uhlig

Nå er det ledig tilsynspost på Senjabu og Skarvassbu.

Nå har du sjansen: Det er ledig jobb som hyttetilsyn på Senjabu, Troms Turlags hytte på Senja, samt på Skarvassbu på fastlandet nært Tromsø. 

Setter du også pris på å gå lange turer unten å måtte bære med telt, sovepose og kokeutstyr?  Bli med og bidra til å opprettholde Troms Turlag og Den Norske Turistforening sitt fantastiske tilbud med mer enn 550 hytter - 32 av dem i Troms!

Skarvassbu
Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng på fastlandet, finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. "Gamle Skarvassbu" har oppholdsrom med 4 køyeplasser, mens "Nye Skarvassbu" har  to soverom med til sammen 7 køyeplasser. 

Hytta ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet. Fortsetter man nordover, kan man komme til Blåkollkoia via Tønsvikdalen og videre østover ligger Nonsbu og Trollvassbu. Hyttene gir unike muligheter til flere fjellovernattinger rett ved byen. Lokalfavoritten Tromsdalstind (1238 moh.) ligger også umiddelbar nærhet og er vel verdt et besøk.

Her kan du lese mer om Skarvassbu: https://www.ut.no/hytte/3.1966/

Og om turområdet på fastlandet: https://www.ut.no/finn/?q=skarvassbu

Senjabu
Senjabu er ei ubetjent hytte, bygget i 2002. Den ligger nært riksvei 86 helt nord i Svanelvdalen, ca. 35 kilometer fra Finnsnes mot Gryllefjord. Det er ni sengeplasser i denne trivelige hytta som er godt vedlikeholdt og har en fin uteplass med platting og benker. Hytta er utgangspunkt for mange fine friluftsopplevelser på eventyrøya Senja!

Her kan du lese mer om Senjabu: https://www.ut.no/hytte/3.2254/

Og her kan du lese om flotte turmuligheter på Senja. https://www.ut.no/finn/?q=senja 

Tilsynsjobben
Både Senjabu og Skarvassbu trenger nye tilsyn. Tilsynsjobben består av vedlikehold av ulik art og årlig hovedrengjøring.

Vi trenger noen som kan være med og ta godt vare på de flotte hyttene våre, og det er en fordel å være litt "nevenyttig" (eller ha nevenyttige folk i sitt nettverk ;) ), da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. 

Tilsynsfunksjonen er ulønnet, men man får dekket faktiske utgifter. Samtidig belønnes jobben med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. 

Ta kontakt!
Hvis du føler at dette er noe for deg må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. For mer info kan du sende en mail til troms@dnt.no, eller ringe oss i våre åpningstider (ons: 12-16, tors: 12-18 og fre:12-16) på tlf. 776 85 175. 

Er du interessert? Send din søknad til turlagskontoret; troms@dnt.no og søkere vil bli innkalt til samtale om oppdraget.

Vi ser fram til å høre fra deg! :-) 

Senjabu trenger nye tilsyn fra sommeren 2018,
Senjabu trenger nye tilsyn fra sommeren 2018, Foto: Anka Nordenborg

Skrevet av Mia Kanstad Kulseng 13. august 2018