Vellykka fellestur "I Monsens fotspor"

Fellesbilde på Rostahytta
Fellesbilde på Rostahytta Foto: Monica Mikalsen - selvutløser :-)
Turleder Arnulf Sørum forteller om fjorårets opplevelser i Isdalen
Turleder Arnulf Sørum forteller om fjorårets opplevelser i Isdalen Foto: Lin Einarsdotter Olsen

En herlig og sprek gjeng gikk forrige uke "I Monsens fotspor" fra torsdag til søndag. 

Vi starta fra parkeringen i Rostadalen i gråvær, og overnatta på Rostahytta første kveld. Alf Brustad, tilsyn på nye Rostahytta, tok vel imot oss. Han fortalte om hyttene og turområdet rundt Rosta. Fredag fortsatte vi opp gjennom fantastiske Isdalen, og lunsjet i le bak store steiner. Videre gikk turen forbi Riksrøys 291 og inn i Sverige. Da vi kom inn i Norge igjen, møtte historiker og journalist Tore Figenschau oss ved Riksrøys 292a. Han holdt et spennende foredrag og fortalte om grenselosing, partisanvirksomhet og hendelser fra krigens dager, og om Wehrmacht sine forsvarsverk i området. En stor takk til Tore for at han kom og møtte oss og delte viktige historier fra krigens dager.

Gunnarfossen, Isdalen
Gunnarfossen, Isdalen Foto: Ronny B. Jensen
Mektige Isdalen
Mektige Isdalen Foto: Ronny B. Jensen
Ruta mellom Rosta og Gappo går gjennom Sverige
Ruta mellom Rosta og Gappo går gjennom Sverige Foto: Monica Mikalsen
Historiker og journalist Tore Figenschau ved Riksrøys 292a
Historiker og journalist Tore Figenschau ved Riksrøys 292a Foto: Lin Einarsdotter Olsen
Elvekryssing
Elvekryssing Foto: Monica Mikalsen

Oppholdet på Gappohytta ble uforglemmelig: Tåka la seg etter hvert nede i dalen, og mørke skyer bygget seg opp. Da vi spiste middag tok Tor løs med hammeren, og sendte både lyn og torden over oss. Det skrallet skikkelig, og lynet flerret gjennom dalen. Akkurat på samme måte som da vi hadde camp i Isdalen under Monsenturen i fjor. Det var en mektig opplevelse! Og så åpnet himmelens sluser seg, så de som skulle ut og sove i telt fikk seg en rask løpetur for å komme under teltduken.

Gappohyttene
Gappohyttene Foto: Ronny B. Jensen
God stemning på gamle Gappohytta
God stemning på gamle Gappohytta Foto: Lin Einarsdotter Olsen.
Tåka la seg nede i dalen og skapte trolsk stemning
Tåka la seg nede i dalen og skapte trolsk stemning Foto: Lin Einarsdotter Olsen

Lørdag morgen åpenbarte seg med strålende sol fra skyfri himmel. Shorts og t-skjorte måtte på, og morgenkaffen ble inntatt utenfor teltåpningen og på hyttetrappa. Kristin Hofsøy, tilsyn på gamle Gappohytta, hadde satt klar en kasse med mat til oss, så det ble pannekaker til frokost på hele gjengen. Bedre kan man ikke få det!

Herlig morgen ved teltet. Karoline og firbeinte Troika koser seg i sola!
Herlig morgen ved teltet. Karoline og firbeinte Troika koser seg i sola! Foto: Lin Einarsdotter Olsen
Før avgang på Gappotunet
Før avgang på Gappotunet Foto: Ronny B. Jensen

Turen gikk videre i nydelig vær, og vi stoppet i indre Skjærdalen for lunsj. Etter ei stund krysset vi Goldahaugen bru som ble reparert helga før av ivrige dugnadsfolk. Godværet holdt seg inn mot Goldahytta, og ettermiddagsturen gikk til Treriksrøysa for de som ønsket det. Etter middag ble vi overrasket med nydelige bløtkaker til kaffen, og kvelden ble avsluttet med premieutdeling til det beste quiz-laget, før værgudene igjen sendte oss inn under teltduk og hyttetak.

Mot Goldahytta
Mot Goldahytta Foto: Ronny B. Jensen
Bløtekakeservering på Goldahytta
Bløtekakeservering på Goldahytta Foto: Ronny B. Jensen

Søndag morgen startet med gode temperaturer, men med svarte, truende skyer. Vi inntok den siste frokosten i lag, og turen startet opp bakkene og over fjellet mot Galggo. Vi passerte Kjøttkvernvarden og dekningsrom som var en del av Festung Norwegen oppe på Golddaláhku.

Siste dag, stigning etter Goldahytta
Siste dag, stigning etter Goldahytta Foto: Monica Mikalsen

Vinden økte på utover dagen, og lunsjen ble inntatt i le bak berget rett etter at vi hadde startet nedstigningen mot Skibotndalen. En fornøyd gjeng samlet seg til et siste gruppebilde nede ved Galggo i Skibotndalen, etter en fire dagers fellestur i strålende selskap.

Karoline Østgård Olsen og Morten Olsen underholdt oss hver kveld med quiz og artige oppgaver, og engasjement og konkurranseinstinkt var på topp hos gruppa! Middagsmenyen besto av fiskesuppe på Rosta, gryterett på Gappo og finnebiff på Golda. Takk til Herdis Levang som bar inn mat til oss på Golda. Turen ble stødig ledet av Monica Mikalsen og Arnulf Sørum, som holdt gruppa godt samlet og bidro med gode historier både fra Monsenturen i fjor og fra de mange turene de har ledet. 24 glade turgåere deltok på turen, og nye, trivelige bekjentskaper ble stiftet. Tusen takk til alle som var med, vi sitter igjen med mange gode minner! 😊

En glad gjeng ved veis ende!
En glad gjeng ved veis ende! Foto: Bussjåføren :-)

Har du lyst å bli med på tur? Sjekk ut vårt spennende og varierte turprogram her: https://troms.dnt.no/turer-og-aktiviteter/ Velkommen med på tur! 😊

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 19. august 2019