Foto: Hallgrim Rogn

Troms Turlag åpner for overnatting på enkelte hytter

Troms Turlag åpner sakte opp for overnatting igjen, og vi gleder oss til  kunne åpne noen av hyttene. Vi minner samtidig om at all aktivitet MÅ skje i tråd med gjeldende smittevernregler. 

Det er en stor glede å kunne ønske velkommen til noen av hyttene igjen. Foreløpig er det kun mulig med overnatting i helgene og det er ikke mulig med dagsbesøk.

Plan for hytteåpning:

1. juni:
- Senjabu
- Gammelhuset i Skipsfjord 

15. juni:
- Trollvassbu 
- Nonsbu
- Blåkollkoia
- Skarvassbu
- Ringvassbu
- Jægervasshytta 

Kun medlemmer kan forhåndsbestille og vi gjør oppmerksom på at enhver bestilling gjelder fra fredag til søndag. Vennligst sjekk besøkskalenderen om det er ledige senger, deretter sender du bestilling til troms@dnt.no.

E-posten skal inneholde:

  • Medlemsnummer 
  • Fullt navn på alle i turfølget.

Vi gjør oppmerksom på at oppholdet må forhåndsbetales innen fredag klokka 14.00. Se prisliste her.

Øvrig info:

Hyttene er låst med egen kodelås, og kode opplyses på epost fra turlagskontoret ved mottatt bestilling. Ta også med standard DNT-nøkkel til utedo og vedsjå. 

For alle hyttene vil det være et begrenset antall som kan overnatte for å opprettholde regelen om 1 meters avstand. Dersom alle i gruppa er fra samme husstand, kan man være flere. Dersom de som overnatter tilhører ulike husstander, kan kun halvparten av sengeplassene benyttes. Halvparten av sengeplassene vil på de ulike hyttene bety: Senjabu (4 senger), Gammelhuset (4), Trollvassbu (8), Nonsbu (4), Blåkollkoia (5), Skarvassbu nye (4), Skarvassbu gamle (2), Ringvassbu (6) og Jægervasshytta (4). 

Hyttene holdes stengt mandag-torsdag for å kunne praktisere 72-timers karantene mellom de ulike gruppene som besøker hyttene. 

Det er fortsatt for tidlig å si når vi kan åpne hyttene i indre Troms, men vi håper å kunne åpne dem fra 15. august. Dette vil avhenge av erfaringene fra de bynære hyttene og utviklingen av koronasmittesituasjonen i området.

REGLER FOR HYTTER SOM KAN BOOKES SOMMEREN 2020

1. Hyttene kan bare benyttes i helgene og da for to netter (fre-søn). Hyttene holdes stengt mandag til og med torsdag.

2. Hytter må bookes via epost: troms@dnt.no og oppholdet betales med Vipps/Paypal før turen starter. Booking og betaling gjelder for hele helgen (fre-søn). Priser finnes på https://troms.dnt.no/betaling/  

3. Kun halvparten av sengene på hytta kan bookes. Begrensningen gjelder ikke dersom alle gjestene tilhører samme husstand. 

4. Lakenpose eller sovepose kombinert med eget putetrekk skal benyttes.

5. Gruppen forplikter seg til å følge TTs smitteverninstruks (se under).

Hyttenes ordinære regler skal selvfølgelig også følges. 
Manglende etterlevelse kan medføre straffegebyr.

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 25. mai 2020