Nye smittevernregler for bruk av hyttene fra 9. desember 2021

Nordlys over Gaskashyttene
Nordlys over Gaskashyttene Foto: Ronny B. Jensen

Nye smittevernrestriksjoner for Troms Turlags hytter fra 9. desember 2021

Myndighetene har kommet med nye, nasjonale tiltak, og Troms Turlag følger DNTs nasjonale smitteverninstruks for hytter:

  • Overnatting MÅ forhåndsbestilles via ut.no (hyttebestilling)

  • Vi er pålagt å begrense antall gjester på hyttene slik at man kan opprettholde én meters avstand mellom besøkende som ikke tilhører samme husstand/kohort*.

  • Derfor er det kun mulig å reservere halvparten av sengene per hytte.

    Dersom hele turfølget tilhører samme husstand/kohort*, kan man ta kontakt med turlagskontoret på epost booking.troms@dnt.no, for å kunne benytte flere senger.

  • Hvis det dukker opp gjester som ikke har bestilt, og hytta er «full», bør disse vennlig avvises, så lenge det anses forsvarlig (vær, føre, lysforhold, fysisk form)

  • Er det ledige, bestillbare senger, kan gjestene registrere seg, betale (hyttebetalingsapp/Vipps/Paypal/engangsfullmakt) og anvende de ledige sengene (inntil halvparten av sengeplassene per hytte).​​​​​​​
  • Dagsbesøk er ikke tillatt.

*Definisjon kohort: En kohort er her brukt om «en fast gruppe mennesker som omgås tett, men holder avstand til andre. Det kan være en gruppe i barnehage/skole, arbeidsplass eller i sosiale og familiære sammenhenger.» Den som bestiller er ansvarlig for å vurdere om gruppen det bestilles for er å betrakte som en kohort.

Denne smitteverninstruksen gjelder foreløpig i 4 uker. Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 8. desember 2021