Hyttebooking

På grunn av korona-viruset og smittebegrensende tiltak må alle gjester forhåndsbestille sitt besøk på Troms Turlag sine hytter.

Inntil videre må alle sende e-post til turlagskontoret.

Se retningslinjer og regler for booking HER.

Flere medlemsforeninger har allerede innført DNTs hyttebooking, og nå blir ordningen også tilgjengelig på Troms Turlag sine hytter. Det nye systemet gir mulighet for å planlegge turer med trygghet for at det er ledig sengeplass når du kommer frem til hytta.

Troms Turlag innfører hyttebooking på sine hytter i 2020. Mange av våre besøkende har lenge ønsket en slik ordning, og vi ser fram til å få på plass dette tilbudet. Det er delte meninger om behovet for å kunne reservere senger på hyttene, og spesielt barnefamilier og de som går flere i lag har etterspurt dette tilbudet. Både Harstad Turlag, Bodø og omegns Turistforening og Vesterålen Turlag har positive erfaringer med det nye bookingsystemet, etter deres utprøving føler vi oss trygge på at det vil fungere godt også på våre hytter.

Hyttebooking fungerer slik at når du bestiller, er det kun ledige plasser som er synlige i systemet. Reservasjonen gir fortrinn til sengeplass, men det forutsetter at du er på hytta før klokka 21:00 på kvelden. Alle sengeplasser kan reserveres ved forhåndsbetaling. Etter kl. 21.00 kan andre overta senga, og man må da ta til takke med en annen soveplass. I tillegg til de reserverbare sengene, er det også tilgjengelige madrasser og sofaplasser. Det skal alltid være plass til alle besøkende, også de som ikke har reservert ei seng på forhånd. Dette står beskrevet på ut.no.

Først ut med hyttebooking er Senjabu, Gammelhuset i Skipsfjord, Jægervasshytta og Ringvassbu. Vi starter med disse hyttene siden de ikke er en del av et stinett. Når vi har gjort oss erfaringer med disse hyttene, fortsetter vi med de bynære hyttene Trollvassbu, Nonsbu, Blåkollkoia og Skarvassbu. Deretter vil bookingen innføres på hyttene i indre Troms.

Hyttene vil merkes med rom- og sengenummer, og det vil stå skilt på døra til alle soverom om at rommet inneholder senger som kan være reservert fram til kl. 21.00. På hyttene sørpå er sengene reservert fram til kl. 19.00, men her i Troms er avstandene lengre, og i den lyse årstiden vil vi gjerne bruke hele dagen ute på tur. Derfor er fristen utvidet kl. 21.00 for forhåndsbooking på våre hytter.

Følgende vilkår vil gjelde ved forhåndsbestilling av seng:

Før overnatting:

• Husk å sjekke om hytta er låst med spesialnøkkel eller med DNTs standardnøkkel.
  • Minst én i turfølget må være DNT-medlem for å få kjøpt DNTs standardnøkkel.
  • Hvis hytta er låst med spesialnøkkel, må du ta kontakt med turlagskontoret for å få tilgang på nøkkel.

Avbestilling:
Ved avbestilling benyttes avbestillingslenke som du vil få tilsendt i bookingbekreftelse på epost.

• Avbestilling tidligere enn 10 dager før ankomst gir 100% refusjon.
  • Avbestilling tidligere enn 5 dager før ankomst gir 50% refusjon.
  • Avbestilling senere enn 5 dager før ankomst gir ingen refusjon(*).

(*)Dersom man ønsker å overnatte på annen hytte enn på den man opprinnelig har booket, så er betaling for bookingen gyldig i 10 dager (5 dager før – 5 dager etter booket ankomstdato). Betalingen vil da gjelde for ledige sengeplasser eller benker/madrasser.

Regler for bruk, veibeskrivelse og andre relevante opplysninger om hytta finner du på ut.no.
Ved henvendelser, ta kontakt med Troms Turlag på epost troms@dnt.no eller på telefon 776 85 175 (i åpningstidene). Du finner mer informasjon om hyttebooking på vår nettside troms.dnt.no under fanen «Hytter».

Klikk her for å skrive tekst.